?Kayseri Halkını Uyarıyorum?

21.12.2015 09:55:16

AK Parti Kocasinan İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Eğin ile bir röportaj gerçekleştirdik. Osmanlı Ocakları ile ilgili sorumuzu da yanıtlayan İsmail Eğin, Osmanlı Ocaklar ile AK Parti´nin hiçbir ilgisi olmadığını belirterek, ?Kayseri halkını da uyarıyo

 

 

 

 

Sizi biraz tanıyalım?

İsmim İsmail Eğin. 23 yaşındayım. Kayseriliyim. AK parti Kocasinan İlçe Gençlik Kolları başkanıyım. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İktisat bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda kendi aile şirketimizde yönetim kurulu üyesiyim.  Yaklaşık 9 aydır bu görevdeyim. Partide de 3, 4 yıllık bir emeğim söz konusu.

 

Nedir bu emekler?

 Melikgazi ve Kocasinan ilçelerinde gençlik kollarında bu güne kadar mahalle başkanlığından tutun, yönetim kurulu üyeliği, başkan yardımcılığı ve en son da gençlik kolları başkanlığı görevine geldim. Kısaca şunu söyleyeyim; Gençlik kollarında hangi birim varsa ben en aşağısından bugün buraya geldim.

 /resimler/2015-12/21/0958079525386.jpg

Gençlik kolları ne yapar?

Gençlik kolları bahsetmiş olduğum gibi en aşağı biriminden en yukarısına kadar her kesime ulaşmaya gayret eder. Bunun için çalışır. Bu minvalde çalışmalarına devam eder. Örneğin bizim geçen haftalarda yapmaya başladığımız ?Gönüller bir doysun´ adında bir projemiz var. Gençlik kollarımız her gence sahip çıkacak düsturda, şuurda olmaya gayret edecek. Biz şunun inancındayız; Burada veya dışarda bir kardeşimiz bonzai, uyuşturucu tehlikesine bulaşıyorsa veya sigaraya başlıyorsa bu bizim için Allah katında vereceğimiz bir hesaptır. Bizim düşüncelerimiz, çalışmalarımız bu şekilde oluşuyor. O gençlerin üstümüzde hakkı olduğunu, vebali olduğunu düşünüyoruz. Onlara ulaşmaya gayret ediyoruz. Bizim gençlik kollarımızın ana temeli budur. Gençlere ulaşmak, gençleri gidebilecekleri en iyi yerlere götürmek bizim için çok önemli. Burası bir Fatih Sultan Mehmet, Necip Fazıl Kısakürek, Yavuz Sultan Selim yetiştirme yeri değil, onlara uyma, onların izinden gitme yeridir.

 

?Gönüller bir doysun´ projenizden biraz bahseder misiniz?

Her hafta bir eve konuk olup onlara götürdüğümüz yemeği birlikte yiyoruz. Projemiz sadece akşam yemeği şeklinde değil, evine misafir olduğumuz ailelerin çocuklarına ayakkabı ve mont yardımı da yapıyoruz. Projemizde misafirliğe gittiğimiz evdekilerle bir arada akşam yemeği yemek ve evdeki çocukların da ihtiyaçlarını karşılamak bizleri de mutlu edecektir diye düşündük. Vatandaşlarımızın da gönlünü alacağımızı, seçimden sonra neden yoklar diye düşünmemelerini sağlarız diye düşündük.

 

Bu aileleri nasıl belirliyorsunuz?

Bizim AK Parti Kocasinan Teşkilatı olarak her mahallede bir başkanımız var. Bu mahalle başkanlarımız bize oradaki yardıma muhtaç aileleri tespit ediyor. Daha sonra biz o mahalledeki muhtarımızla da görüşüyoruz. En son istişare edeceğimiz yer de kaymakamlık oluyor. Kaymakamlıkla da tekrar bir fikir alış verişi yaptıktan sonra da gideceğimiz evleri belirliyoruz. Yardımlarımız bizim tamamen gençlik kollarımızın desteği ile kendi imkânlarımızla yapılıyor. Proje, biz burada gençlik kollarında olduğumuz sürece ve kapısını çalmadığımız, ulaşmadığımız hiçbir fert kalmayana kadar devam edecek. Projeye başkan yardımcılarımız ve Kocasinan İlçe Yönetiminden arkadaşlarımızla birlikte gidiyoruz. Biz projeye bu şekilde başladık ama daha sonra katılmak isteyen arkadaşlarımız oldu. Biz de bundan sonra fazlalaşacağız, yardıma muhtaç çok fazla insan olduğu için ekipleri dağıtıp daha fazla eve ulaşacağız.

 

Gençlere sadece projelerle mi ulaşıyorsunuz?

Sadece projelerle değil onlara hem fikren hem de manevi yönden de ulaşmaya gayret ediyoruz. Mesela Melikgazi Gençlik kollarımızın bir etkinliği var. Her hafta Perşembe günleri Camikebir´de yatsı namazından sonra sohbet veriyorlar. Biz de Kocasinan Gençlik Kolları olarak katılım gösteriyoruz. Sadece projeler değil, bizim sokaktaki teşkilatlanmalarımız biz olmasak da yardımcı olmaya gayret ediyorlar.

 

Nedir bu teşkilatlanmalar?

Bizim mahalle teşkilatlanmalarımız var. Her mahallede bir başkanımız söz konusu. Bu arkadaşlarımızın da kendi aralarında bir yönetim kurulları var. Bunlar mahallelerin en kılcal noktalarına kadar ulaşabilen bir gençlik yapılanması. Zaten başarımızın da ana kaynağı onlar. Biz bu işe sokaktan başlıyoruz. Sokaktan caddeye, caddeden mahalleye, mahalleden de ilçe yapılanmasına kadar devam eden bir zincirimiz var. Bu şekilde devam ettiği sürece bir başarısızlık beklenemez. Ben partimizin bu yönde gençlere sahip çıkmasından çok memnunum.

 

Yönetim toplantılarınızdan da biraz bahseder misiniz?

Biz her hafta gençlik kolları olarak yönetim toplantısı yapıyoruz. Bu toplantılarımızda köşe yazıları okuyoruz, gündem değerlendirmesi yapıyoruz. O hafta neler yapabildiğimizi veya ilçe başkanlığımızın bir projesi varsa onlarla ilgili konuşuyoruz. Buraya gelen arkadaşlarımızı bilgilendirmeye, partimizin misyonunu ve vizyonunu anlatmaya, dava şuurunu vermeye gayret ediyoruz. Bu fikir istişarelerinden sonra projelerimiz ortaya çıkıyor. Gönüller Bir Doysun projemiz de böyle bir istişare mekanizmasından sonra ortaya çıktı.

 

Diğer projeleriniz nelerdir?

Bu perşembe günü başlayacak olan Perşembe Kahveleri adlı bir projemiz var. Kayseri´deki akil insanları bizim gençlerimizle bir araya getirip onlarla faydalı bir sohbet, muhabbet gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 2 projemiz daha var onları da önümüzdeki hafta netleştirip açıklayacağız.

 

 

Osmanlı Ocakları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Osmanlı Ocakların partimizle uzaktan yakından alakası olmayan bir dernektir. Ama malum biz de sosyal medyadan ve haberlerden gördüğümüz üzere bir derneğe yakışmayan hareketler içerisine girmişlerdir. Bu noktada zaten cumhurbaşkanımızın gerekli açıklamaları olmuştur. Bizim hiçbir derneğe bir inisiyatifimiz yoktur. Her dernek, dernek kuralları çerçevesinde yoluna devam etmelidir. Partimizle hiçbir bağı yoktur. Kimsenin talimatıyla kurulmuş bir yer değildir. İlk kurulduğu günden beri bu açıklamalar yapılmıştır. Ama her nedense ?Biz birilerinin adamıyız? diyerek hareket etmişlerdir. Bu noktada da insanları kullanmışlardır. Kayseri halkını da uyarıyorum. Bizim hiçbir ocakla, dernekle alakamız yoktur.

 

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Ben buradan sizin aracılığınızla Kocasinan İlçe Başkanımız Muammer Kılıç´a teşekkür etmek istiyorum. Bizlere siyaset yapmayı, kardeşlerimize sahip çıkmayı öğreten kişidir. Bizde emekleri çoktur. Hakkını helal etmesini ve bizlere destek olduğu için tekrar teşekkür etmek istiyorum.

 

Röportaj: Ayşenur Sarıkaya