KAYSERİSPOR MAÇLARINI SİVAS´TA MI OYNAYACAK?

27.09.2016 09:16:01

Büyükşehir´in olumsuz tavrı Kayserispor´u tarihi bir kararın eşiğine getirdi

Kayserispor gerek oynadığı futbol gerekse aldığı sonuçlar ile ilimizi en iyi şekilde temsil ederken, verilen destek daha doğrusu verilmeyen destek son günlerde en fazla konuşulan konuların başında geliyor. Yaşanan son olay ise tam anlamıyla Kayseri spor camiasını şok etmiş durumda. Yıllardır yapılan bir uygulama Çaykur Rizespor maçı ile tarihe karıştı. Bu güne kadar yönetimde kim olursa olsun Büyükşehir Belediyesi maç günlerinde kulübe malzemelerin stada nakliyesi için bir otobüs tahsis ediyordu. Neredeyse geleneksel hale gelen bu uygulama belediyenin anlamsız tavrı ile son buldu.

YILLARIN UYGULAMASINI KALDIRDI...

Kayseri Kadir Has Stadı´nda Çaykur Rizespor ile oynanacak olan Süper Lig maçı öncesinde oldukça şaşkınlık verici bir olay yaşandı.  Saat 09.30´da Kayserispor tesislerinde bulunan Sarı-Kırmızılı takımın forma, ayakkabı ve topları bulunan malzemelerini stada getirmekle görevlendirilen belediye otobüsü gelmedi. Bunun üzerine kulüp malzeme sorumlusu, Otobüs İşletmesini arayarak otobüsün akıbetini sordu. İşletme yetkilisi, "Bu sefer yine gönderiyoruz. Ancak bundan sonra Başkanın haberi olmadan otobüs gönderemeyeceğiz" dedi. Kayserispor malzeme sorumlusu, bu yaşanan olayı kulüp Başkanı Recep Mamur ve yöneticiler ile paylaştı. Maçın başlamasına kısa bir zaman kala bu gelişme Kadir Has Stadı´nda şok etkisi yarattı.  Bu durumu acilen masaya yatıran Kayserispor yönetimi şok kararlara imza attı. Yönetim aldığı ilk karar ile yıllardır yapılan bu uygulayama son vererek artık belediyeden otobüs talep etmeyecek. Malzemeler stada yönetimin imkânları ile sevk edilecek.

MAÇLAR SİVAS´TA OYNANSIN ÖNERİSİ...

Asıl büyük karar ile tam anlamıyla Kayseri camiasını derinden sarsacağa benziyor. Kendi belediyesinin her geçen gün anlaşılamaz bir şekilde desteğini kesmesi hatta destek yerine yaptığı icraatlar ile kulübün önüne engeller koyması sonrasında yönetim kurulunda önemli bir karar alınması ğündeme geldi. Toplanan yönetim kurulunda ağırlık kazanan fikre göre Sarı-Kırmızılı temsilcimiz maçlarını Sivas´ta oynamak için harekete geçebilir. Tüm olumsuzluklar ve belediynin destek yerine takımın önüne taş koyma çabaları olduğu yönünde fikir birliğine varan yöneticiler lig maçlarını Sivas´ta oynama önerisini masaya koydu. Yönetim kurulunun bu konuda son derece ciddi olduğu ve son kararın önümüzdeki günlerde vereceği öğrenildi. Eğer böyle bir karar alınırsa bu Türkiye tarihinde bir ilk olacak. Kendi şehrinden destek göremeyen bir takım maçlarını komşu şehirde oynayacak.

DAHA ÖNCEDE KULÜBÜN SUYU KESİLMEK İSTENMİŞTİ...

Aslında otobüs meselesi ile gündeme gelen belediyenin olumsuz tavrı bir ilk değil. Daha öncede Kulübün Onursal Başkanı olan Mustafa Çelik´in yönettiği KASKİ görevlileri, mülkiyeti belediyeye ait olan Kadir Has Tesisleri´ne gelerek suyunu kesmek istemişti. Konunun gündeme gelmesinin ardından suyun kesilmesinden vazgeçilmiş ama bu durum taraftarın tepkisine neden olmuştu. Kayserispor´un kuruluşundan bu yana Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sarı-Kırmızılı takıma her türlü desteği veriyordu. Özellikle Mehmet Özhaseki zamanında bu yardımlar önemli bir boyut kazanmış ve Kayserispor´da buna paralel olarak hem tesis hemde kurumsal olarak önemli büyüme kaydetmişti. Ancak, Mustafa Çelik´in koltuğa oturmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ve Kayserispor arasına soğukluk girmiş ve destekler kesilmişti. (Spor Servisi)