KAYSERİ´YE YATIRIM YOK

26.04.2016 09:57:46

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Kayseri Ticaret Odası (KTO)Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz´ı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke´nin yanı sıra mevcut Milletvekili Çetin Arık, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, geçtiğimiz dönem Milletvekili adayları Aşkın Genç, Tülin Temel ve partililer katıldı.

?Ekonomi potansiyeli çok yüksek?

Ziyaret esnasında sorularının ve öğrenmek istedikleri bilgilerin olduğunu belirten Böke, ?Türkiye ekonomisinin esasında potansiyeli çok yüksek ama bu potansiyelini gerçekleştiremeyen bir durumla karşı karşıyadır. Bu potansiyelin ortaya çıkamamasının en temel sebebi de siyasetin kendisinin bu ekonomik düzenin önünü açmak yerine ekonomi içerisinde daha ayrıştırıcı daha kutuplaştırıcı kuralsız işleyen bir sistemi inşa etmek hedefinde olmasından kaynaklanmaktadır" dedi.

?Kayseri yatırımlarda karşılık alamıyor?

Kayseri´nin üretip vergisini ödüyor olmasına rağmen buna karşılık yatırımlarda sözlerin yerine getirilmemiş olduğunu ifade eden Böke, ?Kayseri´nin ödediği vergiden daha düşük yatırım alıyor olmasının Türkiye içerisindeki ekonomik düzeye dair de bir şey söylediğini düşünüyorum. Türkiye´nin üzerine düşen önemli bir görev var. Dünyada işler kötüye giderken o kötü gidişatta yine kendi ürünümüzü, kendi üretimimizi, Türkiye´nin yaptığı işlerin değer görmesini sağlamak bize düşüyor? şeklinde konuştu.

?Türkiye belirli noktalara gelecektir?

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, Böke´nin söylemlerine karşılık, ?Biz iş dünyası olarak zaman zaman Türkiye´nin ve dünyanın içinde bulunduğu durumdan doğrudan etkilenen bir kesimiz. Dolayısıyla bunları düzeltmesi bakımından parlamentoda bulunan siyasi partilerin ve milletvekillerinin gayret göstermesi gerektiğini biliyoruz ve bu gayretler gösterildikçe Türkiye´nin belirli noktalara geleceğini umuyoruz Türkiye´nin yolunda daha istikrarlı bir şekilde gidiyor olmasının ancak diğer dünya ülkelerinin de kendilerini düzeltmesiyle mümkün olacaktır. Biz Kayseri Ticaret Odası olarak 17 bin üyeye sahip Kayseri´nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Sosyal ve ekonomik manada Kayseri´de söz söylememiz gereken her konuda görüşlerimizi belirtiyoruz. Kayseri´de Türkiye´nin ekonomik şartlarına bağlı olarak yapılan veya yapılamayan yatırımlar var. Bundan sonraki süreçte hükümetlerden talebimiz Kayseri´ye daha çok yatırım yapılmasıdır. Özellikle özel sektörün önünün açılması bakımından gerekli siyasetin geliştirilmesi yönündedir. Kayseri ihracatı bizim için yeterli değildir. Bugün 1 milyar 500 milyon civarında ihracatımız vardır. Biz bunu yeterli görmüyoruz. Oda olarak da üyelerimizin daha çok ihracat yapabilmeleri bakımından gerekli çalışmaları yapıyoruz? ifadelerini kullandı.

KTO Başkanı Hiçyılmaz konuşmasının ardından CHP heyetine yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti.

Haber: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: KAYSERİ YATIRIM