KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİSİNİ SERİNLETTİ

KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİSİNİ SERİNLETTİ

Kayseri Şeker´in 14.490 pancar ekicisine 25 Temmuz´da verdiği 2.5 Milyon litre motorin ve 51 Milyon TL sulama avansı ile birlikte dağıtılan toplamda 64 Milyon TL avans, kavurucu yaz sıcaklarında pancar ekicisi çiftçileri serinletti.

Kayseri Şeker´in 14.490 pancar ekicisine 25 Temmuz´da verdiği 2.5 Milyon litre motorin ve 51 Milyon TL sulama avansı ile birlikte  dağıtılan toplamda  64 Milyon TL avans,  kavurucu yaz sıcaklarında pancar ekicisi  çiftçileri serinletti.

Kayseri Şeker ile sözleşmeli pancar ekimi yapan  Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Tokat ve Amasya olmak üzere 6 İlde 21 bölge ve 424 köyde yaklaşık 14.990 çiftçi adeta bayram yaptı.

  Kayseri Şeker Fabrikası ile sözleşmeli pancar ekimi yapan; Kayseri Merkez, Yeşilhisar,  Develi, Bünyan, Pınarbaşı, Şarkışla, Gemerek, Sarıoğlan, Boğazlıyan, Yenifakılı, Yenipazar ve Çandır olmak üzere  12 Bölge ile Turhal Şeker Fabrikası ile sözleşmeli pancar ekimi yapan; Sivas, Yıldızeli, Çamlıbel, Tokat, Zile, Turhal, Niksar, Pazar, Artova olmak üzere 9 bölge olmak üzere 21 Bölgede  14.490  çiftçiye  toplam 51 milyon TL sulama avansı   verildiği  açıklandı.

Ayrıca; Kayseri Şeker ile sözleşme yapan  Pancar Çiftçisine  ton başına 1.5 litre olmak üzere  toplamda 2.5 Milyon litre olarak gerçekleşen motorinin   bedelinin ise yaklaşık 13 Milyon TL olduğu belirtildi. Böylece Kayseri Şeker´in  çiftçisine 25 Temmuz itibarı ile verdiği  motorin ve sulama avansının  toplamda 64 Milyon TL olduğu ve  avansların  çiftçiler tarafından büyük memnuniyetle karşılanarak avansların  kavurucu yaz sıcaklarında çiftçileri serinlettiğine dikkat çekildi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Sulama avansı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Kayseri Şeker olarak çiftçimizi namerde değil merde dahi, muhtaç etmemek için gayret ediyoruz dedi.

Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü,  Bilindiği üzere Kayseri Şeker, Şeker pancarının ekiminden sökümüne kadar her aşamasında çiftçisinin yanında olmakla kalmayıp, pancar tohumları toprakla buluştuktan fabrikaya teslim edilinceye kadar geçen süre içerisinde çiftçilere; Gübre avansı, Tohum Avansı, Çapa Avansı, Sulama Avansı, Ramazan Bayramı avansı, Kurban Bayramı Avansı, Söküm Avansı, Mazot avansı, Ekim ve ilaç avansı adı altında düzenli ve gününde yapılan ödemeler dışında, çiftçilerinin temlik kredisini daha az kullanarak faiz yükünden daha az etkilenmesi ve şeker pancarı tarımından elde ettiği gelirin kendi cebinde kalması için pancar ekicilerine yönelik kampanya döneminde Faizden kurtarma avansı da vermektedir.