KAYSO ÜYELERİ EYLÜL AYINDA 168 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ

4.11.2014 10:05:56

2014 yılı Eylül ayı ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 23 oranında artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 15,8 oranında artarak 168,6 milyon dolara oldu.

Eylül ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, bir önceki aya göre yüzde 23’lük artışın sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, yılsonu hedefine adım adım ilerlediklerini söyledi.

 

2014 yılı Eylül ayında Kayseri’den toplam 125 ülke ve dört serbest bölgeye ihracat gerçekleştiğini açıklayan Boydak, İhracatta ilk üç sırayı Irak, Almanya ve İtalya’nın aldığını, ihraç edilen ürünlerin sırası ile elektrikli ev aletleri, demir-çelik-sac-iletken-maden ve tekstil olduğunu, HES Hacılar, Boyteks Tekstil ve Boydak Dış Ticaret’in ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

               

İhracatçı firma listesine yeni firmalar girmesinin ihracatın tabana yayılması bakımından önemli olduğunu açıklayan Boydak, “İhracat rakamlarımızın bu şekilde devam etmesi durumunda hedeflerimize yaklaşacağımız görülmektedir. 2014 yılını iki milyar doların az altında kapatmış olacağız. Irak’taki durumun biraz daha normalleşmesi durumunda ihracatımızın biraz daha yukarı çıkacaktır. Avrupa ülkelerine ve ABD’ye olan ihracatımızda da kısmen iyileşmeler görmekteyiz” dedi.

 

2014 yılı Ocak ayından Eylül ayına bakıldığında geçen yıla oranla ortalama yüzde 13 oranında bir artış gerçekleştiğini açıklayan Başkan Boydak, “Bu artışta bizim istikrarlı bir şekilde yolumuza devam ettiğimizi göstermektedir. Daha teknolojik ve daha katma değeri yüksek ürünler ihracatımızın da artarak devam edeceğine olan inancımızı yineliyor, tüm üyelerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.