KAZIM YÜCEL: ''ESNAF KAN AĞLIYOR''

13.09.2020 14:58:00

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Gevher Nesibe ve Mevlana Mahallesindeki esnafı ziyaret eden İyi Partili Kazım Yücel,esnafın kan ağladığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, yerinde esnafın sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor. Yücel'in bu kez adresi Gevher Nesibe ve Mevlana Mahallesi oldu. Esnafın para kazanmak bir yana iktidarın kötü ekonomi yönetimi nedeniyle borç yükü altında ezildiğini söyledi.

Yine esnafı ziyaret etti

 

İyi Partili Kazım Yücel, geçtiğimiz günlerde Sahabiye pazarını gezmiş ve pazar esnafının sıkıntılarını dile getirmişti. Yücel bu kez de Gevher Nesibe ve Mevlana Mahallelerinde bulunan işletmelere bir ziyaret gerçekleştirdi. Dükkanları tek tek dolaşan Yücel, esnafın sıkıntılarını dinledi, onların istek ve taleplerini not etti.

 

Her geçen gün kötüye gidiyor

 

Ziyaret edilen iki mahalledeki esnaf, ekonominin kötü yöneltildiğinden ve esnafın artık kendini toparlayacak gücü kalmadığından dert yandı.Yücel'in ziyaret ettiği esnaflar, "4-5 yıldır zaten iş yapamıyorduk. Kendi yağımızla dükkanımızın kirasını çıkarmaya çalışıyorduk.Doların 3 TL'nin altına ineceğini ve Türkiye'nin uçacağını söyleyen ekonomi yönetiminin ülkeyi getirdiği duruma bir bakın. İğnemiz bile dolara bağlı iken biz esnaf 3-5 kuruş ile geçimimizi nasıl sürdüreceğiz. Zaten dükkanımızı 3-5 alış verişle kapatıyorduk.Bir de pandemi süreci başladı. Herkes virüs yayılmasın diye dükkanların kapatılamasını ve hareketliliğin sona ermesini istedi. Biz de isteriz ama bizim karnımızı kim doyuracak. Dükkanı kapatınca bize karşılıksız para kim verecek? Bu süreçte borçlar ötelendi ve kredi imkanı sağlandı. İyi de zaten para kazanamıyoruz ki, nasıl borcumuzu ödeyeceğiz! Kredi çeksek bile pandemi sürecinin ne zaman biteceği belli değil. Yeniden işletmeler kapanır, yasaklar gelirse biz bunun altından nasıl kalkarız. İşlerimiz her gün kötüye gidiyor" şeklinde konuştular.

 

Esnafı boğdular

 

Ziyarete ilişkin bir değerlendirmede bulunan Kazım Yücel de "Her sokakta, her caddede ayrı bir dram var. Esnafımız kan ağlıyor.Hükümet, belediyeler, kurumlar esnafı kazanç kapısı olarak görüyor. Esnafımıza yüklendikçe yüklenmişler. Pandemi sürecinde vatandaş alış verişini kesmiş durumda. Bunun en büyük yükü ise esnafa olmuş. Normal bir zamanda 20 kişiyi traş eden bir berber kardeşimiz günü 3-4 traşla kapattığına şükrediyor. Vatandaş dışarı çıkmıyor.Alış veriş yapmıyor. Geliri düşen esnafımızın ödemeleri ise artarak devam ediyor. Geçen sene aylık 5 Bin TL ödeme yapan esnafımız bu sene 12 TL ödeme yapıyor. Gelir düşmüş ama gider ters orantılı artmış. Suya zam, elektriğe zam, doğalgaza zam, vergilere zam. İyice vatandaşımızı boğdular. Esnafımız artık çıkış noktası bile bulamaz durumda. Ne yapacağını şaşırmış durumda. Dükkanı açsa mı açmasa mı, her sabah bunu düşünüyor" şeklinde konuştu.

 

Esnafın sorunun İyi Parti çözer

 

Yücel, "Şöyle etrafınıza bir bakın. Hatta internete girip araştırın. AKP hükümetinin hangi milletvekili halkın arasında. Hangisi esnafın kapısını çalmış durumda. Esnafı ve vatandaşı boşverin Kayseri'den bile haberleri yok. Bazıları Gevher Nesibe Mahallesi nere, Mevlana Mahallesi nere, bundan bile haberi yok. Kaldı ki onlar esnafın sıkıntısını bilecek, bu mümkün değil! Zaten halkın arasında hiç olmadılar ve esnafı hiç dinlemediler. Şimdi de pandemi sürecine sığınıp sırça köşklerinden çıkmıyorlar. Ne bilecekler elektrik parasını, ne bilecekler su parasını, ne bilecekler doğalgazın yükünü. Ama biz İYİLER hep halkın içindeyiz ve onların sıkıntılarını dinliyoruz. Belediye meclislerinde çözülecek konuları belediye meclislerine, kurumlarda çözülecek meseleleri kurumlara, Ankara'da çözülecek meseleleri de Ankara'ya taşıyoruz. Biz İYİLER her zaman esnafın ve vatandaşın yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

 

Yücel, girdiği dükkanlardan da alış veriş yapmaya özen gösterdi. 



Anahtar Kelimeler: KAZIM YÜCEL: ''ESNAF AĞLIYOR''