KOLON KANSERİ İKİ KARDEŞİ AYNI ANDA YAKALADI

26.11.2015 10:08:56

Kayseri´de yaşayan ve aynı dönemde kalın bağırsak kanserine yakalanan; 42 yaşındaki Muzaffer ve 40 yaşındaki Yaşar Şahanlar kardeşler, Memorial Kayseri Hastanesi´nde 2 saat arayla ameliyat oldu. Prof. Dr. Alper Akcan ve Op. Dr. Mustafa Gök tarafından

 

 

Şikayetleri aynıydı?

Kayseri´de yaşayan Muzaffer Şahanlar, kabızlık ve aşırı kilo kaybı nedeniyle bir sağlık kuruluşuna başvurdu. Tetkik aşaması uzun süren Muzaffer Şahanlar bu süreci telefonla, Almanya´da yaşayan kardeşine anlattı. Yaşar Şahanlar ağabeyinin söyledikleri karşısında şok olmuştu. Çünkü kendisi de aynı şikayetleri yaşıyordu ve belirtiler tıpa tıp aynıydı. O da en yakın sağlık kuruluşuna giderek gerekli testler yaptırdı. 

 

Aynı dönemde kolon kanseri oldular

Almanya´da yapılan tetkikler sonucunda, Yaşar Şahanlar´a kalın bağırsak kanseri olabileceği söylendi. Bunun üzerine Türkiye´ye gelen Yaşar Şahanlar, ağabeyi ile birlikte

Memorial Kayseri Hastanesi´ne başvurdu. Burada yapılan tetkik ve tahliller sonucu, her iki kardeşin de aynı dönemde kolon kanserine yakalandığı ortaya çıktı.

 

İki kardeş sağlığına kavuştu

Memorial Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü´nden Op. Dr. Mustafa Gök, iki kardeşin hastalık öyküsünü dinledikten sonra yapılan tetkikler sonucunda kolon kanseri teşhisinin konulduğunu anlattı. Muzaffer ve Yaşar Şahanlar´ın iki saat arayla ameliyat edildiğine dikkat çeken Op. Dr. Gök, ?İki kardeşi aynı gün, 2 saat arayla ameliyata aldık. Yaşar Bey´in tümörlü kalın bağırsağının sağ yarısını aldıktan sonra sol yarısını ince bağırsakla birleştirdik. Muzaffer Bey´in ise kardeşine oranla kalın bağırsağının tümörlü olan daha büyük bir bölümü alındı? diye konuştu.