KOLU TEKRAR YERİNE DİKİLDİ

31.12.2017 01:32:12

1997 doğumlu A. E. W. isimli Suriye uyruklu şahıs, geçirmiş olduğu iş kazası sonucunda sol kol omuz bölgesinden kopma olarak saat 29.12.2017 tarihi saat 16:23´te İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ne bağlı Komuta Kontr

 

1997 doğumlu A. E. W. isimli Suriye uyruklu şahıs, geçirmiş olduğu iş kazası sonucunda sol kol omuz bölgesinden kopma olarak saat 29.12.2017 tarihi saat 16:23´te İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ne bağlı Komuta Kontrol Merkezimize ihbar ulaşmıştır.İhbarın ekiplerimize ulaşması ile birlikte 112 ekibimiz dört dakika gibi kısa bir sürede  yani 16:27 de  vakaya ulaşarak hastanın ambulansta ilk müdahalesini yapmıştır. Hasta, kanama kontrolü yapılıp damar yolu açılarak serum takıldıktan sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil servisine nakledilmiştir.

Erciyes Üniversitesi acil servisinde müdahalesine devam edilen hasta, ortopedi servisi tarafından değerlendirilerek tomografileri çekilmiş, yara temizliği yapılmış ve kopan parça soğuk muhafazaya alındıktan sonra mikrocerrahi için il dışına sevk talep edilmiştir.

 6 saat içerisinde ameliyata girmesi gereken vaka, İl Sağlık Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan BENLİ´nin koordinasyonu ile  İl Sağlık Müdürlüğümüz ASKOM ekipleri tarafından il dışından Konya, Adana, Mersin, Antalya ve Ankara ilindeki mikrocerrahi merkezleri hızlıca aranarak opere  edebilecek merkez bulabilmek için dakikalarla yarışılmıştır.

Bu arada Ankara hava operasyonundan da destek istenerek mevcut uçaklardan birinin bu görev için tahsis edilmesi talep edilmiş ve   hasta için uçak tahsisi sağlanmıştır.

Sonrasında  Adana´da Ortadoğu ve EPC Hastaneleri ile görüşülmüştür. EPC hastanesi´ndeki mikro  cerrahi ekibi, ortadoğu hastanesinde operasyonu yapmanın yoğun bakım açısından daha verimli olacağını belirttiğinden ameliyatın, ortadoğu hastanesinde yapılması kararlaştırılmıştır.

 Adana´da yer bulunan hastamız, hava operasyonunun yönlendirdiği uçak ambulansla  Kayseri´den alınıp Adana´ya nakledilmiştir. Dr. Muhsin Dursun, Dr. Özgür Toprak, Dr. Faruk Salıoğlun dan oluşan ekip amaliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir.

Operasyonla tekrar kolu yerine dikilen hasta; yoğun bakıma alınarak tedavisinin devamı sağlanmıştır.

Bu başarılı koordinasyonda başta Kayseri 112 Komuta Kontrol Merkezi olmak üzere emeği geçen tüm personelimize, ekiplere ve sağlık kuruluşlarına teşekkür ederiz.

Hastamıza da geçmiş olsun der, acil şifalar dileriz.

                                                                       Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan BENLİ

                                                                                  İl Sağlık Müdürü 



Anahtar Kelimeler: KOLU TEKRAR YERİNE DİKİLDİ