KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ´DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

7.05.2016 11:12:41

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ?Anneler Günü´ dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, ?Tüm zorlukların karşısında göğüs geren ve büyük fedakârlık gösteren annelerimiz, toplumsal değerlerimizin geleceğe taşınmasının

Başkan Hiçyılmaz, "Hayatın her alanında etkin bir biçimde yer alan kadınlar, aynı zamanda annelik gibi hayati bir sorumluluğu da üstlenmişlerdir. Annelerimiz, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan yüreklerindeki sınırsız sevgi ve sabırlarıyla dünyanın en kutsal varlıklarıdır? diye konuştu. Hiçyılmaz, ?Kadınlarımızın çocuklarını özveriyle büyüten, iyiye, doğruya, güzele yönlendirerek hayata hazırlayan annelik rolünün yanı sıra toplumumuzda elde ettiği farklı kazanımlar ve roller de bulunmaktadır. Küresel ekonomik krizin ortaya çıktığı 2008´den 2015 yılının sonuna kadar geçen sürede Türkiye´de istihdam edilen kadın sayısı yüzde 44 artış göstermiştir. Geçen yıl, 8 milyondan fazla kadınımız iş yaşamının içinde olmuştur. Kadınlarda iş gücüne katılım oranının yüzde 24,5´ten yüzde 31,5´e yükseldiği bu dönemde, istihdam oranı da yüzde 21,6´dan yüzde 27,5´e çıkmıştır. Ekonomimizin gelişmesine bağlı olarak bu rakamların daha da artması en büyük kazanımlar olacaktır? ifadelerini kullandı.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, mesajını şöyle sürdürdü;
?Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda, şefkatle bağrına basan annelerimize, hak ettikleri saygıyı göstermekte asla kusur etmemeliyiz. Çalışan, ailesine ve ülkemize değer katan tüm annelerimiz ile yüreğinde evlat acısı taşıyan tüm şehit annelerinin Anneler Günü´nü kutluyor, hepsini saygı ve şükranla selamlıyorum.?