MEMLEKET HASTANESİ 90 YAŞINDA

14.10.2014 10:47:59

Tarih kokan bir dokuyu modernizmle buluşturan Acıbadem Sağlık Grubu, bölgenin sağlık mirasına sahip çıkan bir anlayışla, 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılmış olan tarihi Memleket Hastanesi binasını restore ederek Türk sağlık sektö

Tarih kokan bir dokuyu modernizmle buluşturan Acıbadem Sağlık Grubu, bölgenin sağlık mirasına sahip çıkan bir anlayışla, 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılmış olan tarihi Memleket Hastanesi binasını restore ederek Türk sağlık sektörüne kazandırdı.

 

Acıbadem Sağlık Grubu, tarihi bina olarak bilinen ve 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılan “Memleket Hastanesi”nin yıllar içinde yıpranmış ve amacından uzak olarak kaderine terk edilmesini istemedi. Memleket Hastanesi’nin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkarak hastaneyi restore ettirdi ve kuruluş amacına uygun olarak hastalarına yeniden hizmet vermesini sağladı.

 

Memleket Hastanesi’nin 90. yaşına girmesiyle ilgili açıklama yapan Acıbadem Kayseri Hastanesi Direktörü ve Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz şunları söyledi:

 

“14 Ekim 1924 tarihinde Salı günü Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılan “Memleket Hastanesi” bugün 90. yaşına girdi. Restorasyonu tarihi dokusuna dokunulmadan titizlikle yapılan eski “Memleket Hastanesi” Acıbadem Kayseri Hastanesi’nin, tarihinden gurur duyduğu bir parçası haline geldi. Düzgün kesme taştan yapılmış binanın kuzeyde bulunan giriş kapısına ek olarak, güney cephesine de bir kapı açılmıştır. Bugün halen, güneydeki girişin üzerinde bulunan Osmanlıca kitabesinde “Memleket Hastanesi 1340” yazısını okumak mümkündür.

Takvimler 23 Mart 2009’u gösterdiğinde Acıbadem Kayseri Hastanesi tarihi bina ve modern binasıyla hasta kabulüne başladı. Acıbadem Sağlık Grubu’nun Kayseri’ye yaptığı bu büyük yatırımla, bölge halkının büyük şehirlere gitmesine gerek kalmadan tedavi alabilecekleri bir hastane kurulmuş oldu.

Memleket Hastanesi’nin kurulumunda yaptığı katkılarıyla bilinen hekim çırağı ve gazeteci YUNUS BEKİR`in ismi, özel bir törenle Acıbadem Kayseri Hastanesi bünyesindeki tarihi bina içindeki toplantı salonuna verilerek de adı yaşatılıyor.  

 

Tarihi bina tıbbi birimleri dışında aynı zamanda konferans, toplantı ve sergi merkezi olarak da kullanılıp, Kayseri’nin sosyal ve kültürel etkinliklerine aktif şekilde ev sahipliği yapıyor. 90.yaşını kutlayan Memleket Hastanesi’nin günümüzde yeniden hastalara hizmet vermesinin gururunu ve onurunu yaşıyoruz.”