MHP İLE KOALİSYON

13.06.2015 10:15:51

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Türkiye´nin hükümetsiz kalmayacağının altını çizdi ve adresi gösterdi...

 

 

 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri´nde Kayseri 3. Sıradan AK Parti Kayseri Milletvekili olan Yaşar Karayel,  ortaya çıkan siyasi tabloda en yakın koalisyon ihtimalinin MHP ile gerçekleşme olasılığının ön plana çıktığı söyledi.

  Tv1´de yayımlanan moderatörlüğünü Doğan Havur´un yaptığı  ?Gündem Özel? proğramında Genel Yayın Yönetmenimiz Metin Sönmez, İHA Bölge Müdürü Cem Atakan ve E Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat  Yağmur´un seçimler ve sonrasında yaşananlar ile ilgili soruları cevaplayan Karayel, sandığa yansıyan milli irade sonrası gerekli dersi çıkardıklarını bildirdi. Seçim sonuçlarına göre AK Parti´nin açık ara birinci olduğuna işaret eden Kayseri Milletvekili Karayel, ?Ancak aldığımız yüzde 41´lik oy bize tek başımıza iktidar şansı vermiyor. TBMM´de 4 partili bir dönem yaşayacağız. Bize düşen sorumluluk anlayışımızla hareket edeceğiz ve bir koalisyon kurarak ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız. En yakın koalisyon ihtimali ise MHP olarak görünüyor? diye konuştu.

  ?Seçim öncesi partiler ve liderler arasında yaşanan tartışmalar sandıkta kalmıştır? diyen Milletvekili Karayel, şu görüşlere yer verdi: ?Seçim bitti, geçim başladı. Türkiye´de istikrar adına gereken yapılmalı ve hükümet kurulmalıdır. Seçmen bu seçimlerde koalisyonu işaret etmiştir ve öyle de olacaktır. Erken seçim en son ihtimaldir. Yüksek Seçim Kurulu resmi sonuçları açıkladıktan sonra yasal takvim işleyecek her şey çok daha net biçimde ortaya çıkacaktır. Türkiye için endişe edilecek bir durum söz konusu değildir??

  ?BAŞARISIZLIĞI ARAŞTIRIYORUZ?

  Seçimlerde ağır bir yenilgi almadıklarını ama oy kaybettiklerini vurgulayan Karayel, AK Parti´de yetkili kurulların toplanarak durum değerlendirmesi yapacağını bildirdi. Karayel, şunları söyledi: ?Kayseri´de dahil olmak üzerine tüm teşkilatlarla yapılacak toplantıda yüzde 9 civarında olan azalan oylar, bu partiden nereye, gitti, nasıl gitti değerlendirilecek. Eksik nerede, nerede hata yapıldı bunlarla ilgili geniş çaplı bir değerlendirme olacak. Bu değerlendirmeler ışığında gerekenler elbette yapılacaktır. AK Porti dönem değil, siyasi geleneği olan bir partidir ve bu sonuçlardan çıkaracağı derslerle çok daha güçlü bir konuma gelecektir.?

(Bedir Kulay)

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: