MHP`DE DEVİR TESLİM TAMAM

10.02.2015 10:57:30

Milliyetçi Hareket Partisi'nde Mete Eke ve Baki Ersoy arasında devir teslim töreni gerçekleştirildi. Mete Eke, konuşmasında Ersoy'a güveninin tam olduğuna vurgu yaptu. Baki Ersoy da şeref ve haysiyetle bu görevi sürdüreceğini bildirdi.

Önceki gün Kadir Has Kongre Merkezi’nde Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 11. Olağan İl Kongresi yapıldı. Tek liste ile il başkanlığına aday olan Baki Ersoy seçildi. Dün de MHP Parti Binası’nda Mete Eke ve Baki Ersoy arasında devir teslim töreni yapıldı. Törene yeni il yönetim kurulu ve çok sayıda partili katıldı.

Eski il Başkanı Mete Eke, il başkanlığı görevini şerefle tamamladığını belirterek, “Bugün burada Milliyetçi Hareket Partisi’nin malum olduğu üzere dün yapılan kongre neticesi itibariyle, Baki Ersoy’a görevi teslim etmek üzere buradayız. 24.12.2010 tarihinde, bana göre şereflerin en büyüğü olan Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanlığı görevine hareketimizin lideri Devlet Bahçeli tarafından atanmıştım. Daha sonrada 10. Olağan Genel Kongre’de aday olup seçilmiş bir il başkanı olarak 8 Şubat 2015 tarihine kadar bu görevi şerefle ve büyük onurla arkadaşlarımla birlikte getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

Eke, Baki Ersoy’a güvendiğini vurgulayarak, “Her türlü kendisine inandığım, güvendiğim ve gönül hoşnutluğu içerisinde bayrağı teslim edeceğim Baki kardeşime de bu görevi teslim ediyorum. Delegasyonun hükmünde seçilen, bizimde fikrimizin ve inisiyatifimizin bu doğrultuda olduğunu ayrıca belirterek kendisine bu süreçte başarılar diliyorum. Çıtayı layık olduğu yere götüreceğinden hiç kuşkum yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülkenin bekası anlamında var olma sebebi yarım asırdır bellidir. Bunların birkaç ana maddesi şudur. Bu bayrağın inmemesi, bu ezanın susmaması ve bu vatanın bölünmemesidir. Bizler var oldukça da böyle olacaktır. Allah’ın izniyle de 7 Haziran 2015 tarihinde de Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarıyla sonlanacaktır” ifadelerinde bulundu.

İl Başkanı Baki Ersoy da, Mete Eke’ye teşekkür ederek, “Mete Eke milletvekilliğe aday olacağı için görevini bizlere teslim etme gereği duydu. Kendisine şahsımıza ve yönetim kurulumuza güvendiği için teşekkür ediyorum. Bizlerde çok ciddi bir çalışma yürüterek Mete Başkan gibi tüm milletvekili adaylarımıza, tüm teşkilat birimleri olarak çok ciddi destek vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Şeref ve haysiyetle bu görevi yerine getireceğini söyleyen Ersoy konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Ben Mete Başkan’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kendi yönetim kurulu üyelerinden her hangi birini aday göstermek kaydıyla il başkanlığını tamamlayabilirdi. Ancak Mete Başkan geniş tabanlı bir il yönetimi olmasını istedi. Yapmış olduğumuz istişareler neticesinde de birlik ve beraberliğin olduğu takdirde Milliyetçi Hareket Partisi’ni çok daha ileriye taşıyacağımızı düşündük. O anlamda kendisinin göstermiş olduğu teveccühü, bizlerde Milliyetçi Hareket Partisi’ni layıkıyla yöneterek şerefimiz ve haysiyetimizle bu geldiğimiz koltuğu doldurarak göstereceğiz. Kendisine hem şahsi hem de yönetim kurulumuz ve tüm teşkilatlar adına destek vererek yerine getirmek istiyoruz. Bu anlamda bir kez daha bugüne kadar yapmış olduğu bu kutlu görevden dolayı teşekkür ediyorum. Bu süreçte hep beraber yol yürüyerek, kendisinin bilgilerinden faydalanmak istiyoruz.”

(Haber: Dilek Bolat)