MHP, ÖZHASEKİ'YE İTİRAZ ETTİ!

16.04.2015 10:14:43

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, Mehmet Özhaseki değil sarı çizmeli Mehmet Ağa'da aynı durumda olsu aday olamaz” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il teşkilatı Kayseri Adliye Sarayı'na giderek AK Parti Kayseri milletvekili adayları Mehmet özhaseki ve Ahmet Doğan‘ın adaylığı hakkında itirazda bulundular.

Baki Ersoy AKP Milletvekili adayları Mehmet Özhaseki ve Ahmet Doğan'ın YSK'nın 18 maddesine göre aday olamayacağını açıklayarak, Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin bir hukuk devleti olduğu inancıyla Kayseri Adliyesi`ndeyiz. Kanunların AKP`nin Kayseri`de ki elitistleri için geçerli olmadığını düşünmüyoruz. TES-İŞ sendikasının ortağı olduğu KCTEAŞ`ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden 10 Şubat 2015`e kadar istifa etmeyen Mehmet Özhaseki bu kanuna göre milletvekili adayı olamaz! Ayrıca AKP 2.sıra adayı Ahmet Doğan'da Asliye Ticaret Mahkemeleri'nde kayyımlık görevinden istifa etmediğinden dolayı milletvekili adayı olamaz” dedi.

Özhaseki`nin milletvekili adayı olmasına tek engel Milletvekili Seçimi Kanunu`nun 18`inci maddesi olmadığını da belirten Ersoy, Birçok emsal YSK kararında da belirtildiği gibi, Milletvekili Seçimi Kanunu`na göre kamu tüzel kişiliği bulunan kurumların yöneticileri milletvekili adayı olabilmek için görevlerinden istifa etmek zorundadır. KCTEAŞ her ne kadar özelleştirilmiş ise de kanunun açıkça verdiği bir yetkiye dayanarak kurulmuş bir şirket olduğu için kamu tüzel kişisidir” diye konuştu. 

 

AK Parti'nin kanun adamlarını yanıltmaktan kaçınmalarını bildiren Ersoy, Hep söyledik burada da tekrar ediyoruz, söylediklerimizi çarpıtarak kanun adamlarını da yanıltmaya kalkmasınlar. "Mehmet Özhaseki, şirkette belediyeyi temsilen başkanlık yapmıyor, şahsını temsilen başkanlık yapıyordu diyorlar." Kanun, Özhaseki`nin belediyeyi temsilen ya da şahsını temsilen şirketi yönetip yönetmediğine bakmıyor! Kanun, "şirkette sendika hissesi varsa şirketin yöneticisi, milletvekili adayı olabilmek için istifa etmelidir" diyor. KCTEAŞ, bir kamu tüzel kişisi olduğu için, değil Mehmet Özhaseki, sarı çizmeli Mehmet ağa da yönetim kurulu başkanı olsaydı, milletvekili adayı olabilmek için istifa etmek zorundaydı diyor” ifadelerinde bulundu. 

Dilek Bolat