"MÜFTÜLÜK`E SİZ SORUN"

19.11.2014 10:50:41

Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu, Camide siyaset yaptı” iddiaları üzerine dün basın toplantısı düzenledi, sorulara cevap verdi. Başkan Palancıoğlu, Masa sandalye uygulaması müftülük tarafından daha önce yapılmış bir uygulamadır, dine uygun mudur kendi

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Aşure Günü’nde Zade Camii’nde yapılan programla ilgili kendisine yöneltilen, “Dini siyasete alet etti” suçlamalarına cevap verdi. Başkan Palançıoğlu, Talas Belediyesi’nde gerçekleştirdiği toplantıda, “Ben siyaseti bilmem, camide masa ve sandalyelerin ne işi vardı, onu Müftülük’e sorun” dedi.
Palancıoğlu, şunları söyledi: “CHP İl Başkanın yaptığı açıklama ve basında çıkan haberlere yönelik bir beyanat verme ihtiyacı olduğundan sizleri misafir ettik. Geçtiğimiz cuma günü sadece Zade Cami’de değil, Türkiye genelinde Aşure Gününde cuma namazından önce birçok camide yapıldı. Bazı programlar hava şartları elveriyorsa dışarıda vermiyorsa içeride yapılmış durumda. Bunları internetten alabilirsiniz. Kaldı ki bu ilk program değil. Talas’ta hem Zade Camii’nde hem İzzet Bayraktar Camii’nde hem de diğer camilerde rutin olarak daha önceki senelerde il ve ilçe müftülüğünün sadece Talas’ta değil, diğer ilçelerde de düzenlediği organizasyonlardan biri. Biz burada özellikle altını çiziyorum misafir olarak yer aldık. Bunun haricinde hiçbir şeye dahlimiz yoktur. Sadece ilçe müftümüzün daveti üzerine katıldım ve orada kısa bir selamlama konuşması yapmam istendi ve ben de yaptım. Ülkenin birlik ve beraberliği adına mesaj verdim. Bunun haricinde herhangi bir siyasi konuşmam olmamıştır. “
“Ben siyasete ilk defa atılıp belediye başkanı seçilen birisiyim,” diyen Başkan Palancıoğlu, “ 3,5 aylık seçim sürecinde dahi siyasi en ufak bir konuşmam olmamıştır. Dolayısıyla akademisyen geçmişi olan birisinin siyasi değil, ülkenin birlik ve beraberliğine ihtiyacı vardır. Kaldı ki belediye başkanı olduktan sonra siyasi bir söylemde bulunmuyoruz. CHP, MHP ve farklı siyasi partilerdeki arkadaşlara da birlik beraberlik içinde ilçemizin kalkınması için destek veriyoruz. Bu nedenle camide siyasi bir söylemin olması söz konusu değildir. Belediye olarak da bu organizasyonda herhangi bir katkımız olmamıştır” ifadelerine yer verdi.
Palancıoğlu, şöyle devam etti: “CHP İl Başkanının bizim aleyhimizde dini siyasete alet ettiğimiz ithamıyla ilgili aslında kendilerinin beyanatlarına bakılırsa dini siyasete nasıl alet edildiğini gösterir. Biz kesinlikle böyle polemiklere girmeyiz, provokasyonlara da gelmeyiz. Biz, herkesin belediye başkanıyız. Bir belediye başkanının okulda, sağlık ocağında ve camide olmasından daha doğal bir husus yoktur. Zaten biz yasa gereği bu kurumlara yapımı, tamir ve tadilatında destek veriyoruz. Buralara girmemiz, oturmamız, ibadet etmemiz zaten gereken bir konu. Hayatımız boyunca camilerden ayrı durmadık, duramayız. Bu bizim inancımız gereğidir. İftiralara yönelik ise kesinlikle yasal hakkımızı kullanacağız.”
SORU- CEVAP BÖLÜMÜ…
Palancıoğlu, kendisine yöneltilen soruları şu cevapları verdi:
-Kürsülü toplantılar il ve ilçe müftülüğünün daha önce yaptığı toplantılardır, o toplantılarla ilgili veriler internetten alınabilir. Muharrem ayıyla ilgili daha önce CHP’lilerin de bu tür benzer organizasyonları var.
-Vicdanen rahatım. Kamuoyunda konunun farklı yer alması nedeniyle açıklama yapma gereği hissettim. Bizim çok şükür utanılacak bir şeyimiz yok. Utanacaklar kendileridir. Biz camilerde bulunmaktan her zaman için gurur duyarız. Sadece aşure gününde değil, iftarlarda, bayram namazlarında, kandillerde, cuma namazlarında her zaman camide bulunuyoruz. Kandil simitleri, kandillerle ilgili kitaplar dağıtıyoruz.
-Bizim organizasyonu olmadığımız bir toplantıda misafirken organizasyona müdahil olmak terbiyesizlikten başka bir şey değildir. Kısa bir selamlama konuşması yapıp hızlıca oradan ayrıldık. Başka programlarımıza geçtik.
-Masa sandalye uygulamasını müftülük tarafından daha önce yapılmış bir uygulamadır. Bunun dine uygun olup olmadığını kendilerine sorabilirsiniz. (Haber Merkezi)