"NİRDEN NİREYE"

24.12.2015 09:50:51

Cumhuriyet Halk Partisi´nin yeni ve genç yüzü İbrahim Kaan. Melikgazi İlçe Başkanlığı görevine geldikten sonra neler yapacak? Projeleri nelerdir? İlçe binasında makamında keyifli bir sohbet geçirdik. Gelin İbrahim Kaan´ı yakından tanıyalım.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

 

Aslen Kayseri Pınarbaşılı´yım. 29 yaşındayım, 5 yıldır aktif olarak avukatlık mesleğini yapıyorum. Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Askerliğimi 2011 yılında İstanbul´da NATO Acil Müdahale gücünde yaptım. 2012 yılından beri Melikgazi İlçe Hukuktan sorumlu başkan yardımcısıydım. 6 Aralık´taki kongrede Melikgazi ilçe başkanlığına seçildim.

 

 

Seçim sırasında başkan olacağınızı bekliyor muydunuz, tek aday değildiniz?

Aslında bekliyordum. Zira çalışmalarımı iyi yapmıştım. Bütün projelerim iyiydi. Delegelerin takdir edeceğini tahmin ediyordum. Sağ olsunlar bu teveccühü gösterdiler beni başkan seçtiler. Bende onları mahcup etmeyeceğim.

 /resimler/2015-12/24/0953007758353.jpg

 

 

Neden 29 yaşında sorumluluk alıp başkan oldunuz?

Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi´nin ve Türkiye Cumhuriyeti´nin sevdalısıyım. Hayata gözümü açtığımdan beri altı ok bizim için bir yaşam tarzıdır. Atatürk ilke inkılapları kılavuzumuz olmuştur. Aslında aday olmamın en büyük nedeni partide gençleri siyasete özendirmek. İbrahim Kaan bu görevi yapıyor da biz neden yapmayalım dedirtmektir. Tabii en büyük gayemiz Cumhuriyet Halk Partisi´nin iktidarında vatandaşlarımızı huzura kavuşturmaktır.

Parti içerisinde başkanlığınız ile ilgili yansımalar nasıl oldu?

Parti üyeleri tarafından başkan olmam gerek bana kongrede oy veren, gerek kongrede oy vermeyen her kesimden olumlu karşılandı. Üyelerimiz parti binasına gelirken bir heyecan duyduklarını ve başkan olmamadan dolayı mutlu olduklarını sürekli belirtiyorlar. Bu da bize görevimizde daha da şevk ve güven veriyor.

/resimler/2015-12/24/0953344008819.jpg

26 Aralık´ta yapılacak il kongresi ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Cumhuriyet Halk Partisi bir kongreler ve kurultay süreci yaşıyor. Cumhuriyet Halk Partisi´ni iktidara taşıyacak kadroları seçiyoruz. Ülkemize ve kentimize hayırlı olsun. Kayseri İl Başkanlığı içinde üç ağabeyimiz aday oldular. Büyük bir sorumluluğa talip oldular. Kendilerini kutluyor ve seçimlerin Kayseri´mize, ülkemize hayır getirmesini diliyorum. Hangi aday seçimi kazanırsa kazansın uyum içerisinde çalışacağımızın da garantisini veriyorum.

Bundan sonra ki çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Melikgazi İlçesinde partimizi iktidara taşıyacak çalışmalara ve projelere imza atacağız. Genç ve bayanların partiye üye olmalarını özendirecek projelerimiz var. Genç ve bayan arkadaşlarımıza rahat çalışma imkanları sunacağız. Sivil toplum örgütleriyle sürekli istişare halinde olacağız. Ayrıca mahallelerde muhtarlarla bir araya geleceğiz. Mahallelerin sorunlarına çözümde katkı sağlayacağız.

Ne tarz projeleriniz var ilerisi için?

Bir çok projemiz mevcut. Örneğin kermesler düzenleyeceğiz. Bu kermeslerde de amacımız hem kadınlarımızı, hem de gençlerimizi bir arada tutmak. Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde Erciyes ile ilgili planlarımız var. Hem arkadaşlık ortamı oluşsun, hem gençlerimiz için sosyal aktivite olsun.

Sizce parti içerisinde kopukluklar var mı?

Ben olduğunu düşünmüyorum. Eğer var ise de biz bunları gidermek için buradayız. Benim sloganım da Melikgazi´nin birleştirici gücü olmaktır. Bu yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

/resimler/2015-12/24/0955590261663.jpg

Ülkenin genel siyaseti hakkında görüşlerinizi paylaşabilir misiniz?

 

AK Parti artık vatandaşların sorunlarına çözüm getirememektedir. İşsizlik sorunu, sağlık sorunu, eğitim sorunlarına çözüm bulamamaktadır. Vatandaşın parası gittikçe erimektedir. AK Parti iktidar olduğunda dolar, Euro kaç liraydı şimdi kaç lira? Gerçekten de nirden nireye denilecek durumdayız. Mazot ve gübre fiyatlarına bakılırsa gerçekten çiftçinin ne kadar zor durumda olduğu görülecektir. Yine komşularımızla sıfır sorun derken neredeyse sorunumuz olmayan komşumuz kalmadı. Bu sorunların tek çözüm yolu vardır oda Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır.

 Röportaj: Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: NİRDEN NİREYE