NÖBET SÜRÜYOR

20.07.2016 10:39:41

Kayseri Cumhuriyet Meydanı´nda darbe girişimini protesto etmek için demokrasi nöbeti tutulmaya devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri halkı ile birlikte demokrasi nöbetini sürdürüyor. Demokrasi nöbetinin 4´üncü gününde yine Cumhuriyet Meydanı´nda sabahlayan Başkan Mustafa Çelik, ?Gündüz işimizde, gece meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Kayseri, tarihi buyunca olduğu gibi bugün de milli mücadelenin simgesi olmuştur? dedi.
15 Temmuz darbe girişimin ilk dakikalarından itibaren demokrasi ve milli iradenin simgesi olan Cumhuriyet meydanı demokrasi nöbetinin dördüncü gününde de dolup taştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de sabaha kadar hemşehrileriyle birlikte demokrasi nöbetindeydi.
Kayseri Meydanı´ndaki coşkunun her gün artarak devam ettiğini belirten Başkan Mustafa Çelik, Kayseri´nin 7´den 70´e meydanlarda olduğunu belirtti ve tarih boyunca ülkenin zor günlerinde bu rolü üstlendiğinin altını çizdi. Konu vatan, millet, ezan ve bayrak olunca Kayserililerin hep örnek olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, ?Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´nin girişinde de belirtildiği gibi 25 Ocak 1920´de Saat Kulesi´nde işgal altındaki ülkemizin kurtarılması için İhtiyati Zabıtan Cemiyeti (Yedek Askerler Cemiyeti) kuruldu. Kayseri o günlerde de şimdiki gibi dimdik ayaktaydı. Daha henüz ülkenin hiçbir yerinde hareket yokken Kayseri birlik beraberlik içinde kurtuluş meşalesini bu meydanda yaktı. Aradan 100 yıl geçti; ama konu vatan ve millet olunca yine bu meydanda mücadele devam ediyor? dedi.
Bu ülkenin bir avuç FETÖ´cüye karşı bu vatanı böldürtmeyeceğini dile getiren Başkan Çelik, Büyükşehir Belediye Meclisi´nin darbe girişimine karşı ortak deklarasyonunu da hatırlattı. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin´in de katılımıyla meclisteki tüm meclis üyeleri ile ortak bir bildiriye imza attıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, ?Kayseri´de farklı siyasi görüşler de taşısak tek derdimiz vatan ve millet? diye konuştu. Başkan Çelik, Büyükşehir Belediye Meclisi´nin birlikteliğini gösteren fotoğrafı da ekranlardan halka göstererek bu birlikteliğe katkı veren il başkanları ve meclis üyelerine teşekkür etti.
Darbe girişimin ilk dakikalarından itibaren Kayseri´deki birlikteliğin önemini de vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, Türkiye´nin başka illerinde de Kayseri´nin birlik ve beraberliğinin konuşulduğunu kaydetti. Herkesin Türk bayrağı ile alanlara çıktığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ?Olması gereken de bu. İnşallah hafta sonuna kadar gündüz işimizde gece meydanlarındayız. Rabbim birliğimizi bütünlüğümüzü bozmasın? dedi.
Başkan Mustafa Çelik´in konuşmasında Yeşilhisar´da defnettiğimiz demokrasi şehidimizden bahsetmesi sırasında meydanı dolduran on binler ?Şehitler ölmez, vatan bölünmez? sloganları attı. Bazı şehitlerimizin bedeninin gözü dönmüş hainlerin attığı bombalarla parçalandığını hatırlatan Başkan Çelik, ?Rabbim de inşallah onları atomlarından ayrılıncaya kadar parçalasın. Sizlerin bu coşkusu onlara fırsat vermeyecek? diye konuştu.
HACILAR DEMOKRASİ NÖBETİNİ ELLERİNDE TÜRK BAYRAKLARI İLE SÜRDÜRÜYOR
Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Demokrasi Nöbeti´ne ilçe halkıyla birlikte devam ediyor. Hacılar İlçesinden demokrasi nöbetine destek veren Hacılar Halkı´na 2 Bin adet Türk Bayrağı dağıtıldı.
Hacılar Cumhuriyet meydanında Ak Parti İlçe Başkanı Hüdai Barut, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve kalabalık bir topluluk ile darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam eden Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, ilçe halkına 2 Bin adet Türk Bayrağı dağıttı.
15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı acı olaylara neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınadığını belirten Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım talimatları doğrultusunda Hacılar halkının ülkesine, milletine ve devletine sahip çıktığını söyledi. Başkan Ekici sözlerini şöyle sürdürdü;
?15 Temmuz gecesi yaşanan FETO terör örgütünün darbe girişimin ardından haberi alır almaz, ilçe meydanımızda gerekli değerlendirmeyi yapıp, AK Parti İl Başkanlığımıza gittik. Mesajlarla, duyurularla halkımızı meydanlara davet ettik. Darbe gecesi Kayseri meydanındaki o birlik ve beraberliği gördükten sonra bu ülkede darbeye kalkışanlara gereken dersi milletimiz verecektir. Ülkemize, Devletimize sahip çıkmak için 3 gündür uyumuyoruz. Ve Reisimiz bir ay derse bir ay daha vatanımıza sahip çıkmak için nöbetimize devam edeceğiz. İlçe halkımıza Türk Bayrağı dağıttık, buradan da konvoy halinde Kayseri meydanında demokrasi nöbetimizi tutmaya gidiyoruz. Rabbim bir daha böyle acılar bizlere yaşatmasın.?
KTO YÖNETİMİ DEMOKRASİ NÖBETİNİ SÜRDÜRÜYOR
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Mahmut Hiçyılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meydanı´ndaki demokrasi nöbetinde vatandaşa 10´ar bin adet su ve bisküvi dağıttı.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri Cumhuriyet Meydanı´ndaki demokrasi nöbetini sürdürüyor. Dün gece de geç saatlere kadar alanda bulunan KTO yönetimi ve üyeleri demokrasi şehitleri için dualar etti. Alanda açıklamalarda bulunan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ?Türkiye´nin geçtiğimiz Cuma günü karşılaşmış olduğu bu menfur ve ne idüğü belirsiz insanların, asker elbisesi giymiş canilerin darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Tabi bu karşı karşıya kalmış olduğumuz durum 2016 dünyasının Türkiye´sine yakışmadı. Tabi Türkiye´de darbe olmaz diye bir görüş vardı. Fakat maalesef gözü dönmüş caniler, gözü dönmüş hainler 17- 25 Aralık´ta 2013 yılında yapmaya çalıştıklarının daha da beterini daha da kanlısını yapmaktan geri durmadılar. Tabi yapmış oldukları bu hareketle daha önce ayaklarına sıkmışlardı şimdi beyinlerine sıkmak suretiyle intihar ettiler. Tabi Türkiye´nin demokrasi mücadelesi ve asil insanlarının bu darbeye karşı duruşu, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkması dünyada Türk Milleti´nin ne kadar demokrasiye sahip çıktığını, ne kadar demokrasiye aşık olduğunu ve asıl bir millet olduğunu bir sefer daha göstermiş oldu. Ama tabi keşke olmasaydı, keşke bu durumla karşılaşmasaydık. Çünkü dünyada Türkiye´nin imajını rencide edecek, imajını bozacak hadiselerle karşılaştık. Ama bir faydası dediğim gibi Türk insanının asil insanların demokrasiye ne kadar sahip çıktıklarını tüm dünyaya göstermiş olduk.? diye konuştu.
2023 hedeflerine varmak için tüm güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Hiçyılmaz, ?Türkiye´nin kendisine koymuş olduğu hedefleri var, bu hedeflere varma noktasında elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. İş dünyası olarak biz de 2023 hedeflerine varabilmek için tüm gücümüzle var gücümüzle çalışıyoruz ve hükümetimizin almış olduğu tedbirlere elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte ve bu olayların bize vermiş olduğu dersle beraber daha da şevklenerek daha da azimle Türkiye´yi dünyadaki hak etmiş olduğu yere getirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. İş dünyası çalışma, dünyası el ele verip el birliğiyle gönül birliğiyle Türkiye´yi hak ettiği yere getireceğiz ve bu gözü dönmüş canilere bir sefer daha ders vereceğiz ve bundan sonra hiç kimse Türkiye´de herhangi bir darbeye girişebilme cesaretini göremeyeceklerdir, gösteremeyeceklerdir. Ve bunun altını özellikle çizmek istiyorum asil Türk Milleti çok önemli bir imtihan vermiştir ve dünyaya ne kadar asil bir millet olduğunu göstermiştir. Ümit ediyorum bundan sonra Türkiye bu Milleti´nden aldığı şevkle tüm kurum ve kuruluşlar olarak elimizden gelen tüm gayreti göstererek Türkiye´yi muasır medeniyetler seviyesine hatta daha da onun ötesine geçirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.? ifadelerini kullandı.
Darbe girişiminde çok önemli bir sınav verildiğinin altını çizen KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
?Tüm kurum ve kuruluşların basınıyla, iş dünyasıyla gerçekten çok önemli bir mesaj verdik. Çok önemli bir sınavdan geçtik ve dediğim gibi bundan sonra hiç kimse Türk milletinin karşısına çıkıp da ?Ben darbe yapacağım´ diyemeyecek. Çünkü bu yapmış olduğumuz çalışmalardan mutlaka ders çıkarmış olmaları gerekir diye düşünüyorum. Ben tüm iş dünyasına ve Türk Milleti´ne yeniden geçmiş olsun diyorum, önümüzdeki günlerde inşallah daha da bu durumun düzeleceğini ve Türkiye´nin gerçek gündemine dönüp dünyada hak ettiği yeri alma noktasında gayretlerine devam edeceğine ümit ediyorum. 208 şehidimiz var. Bu şehitlerimize Allah rahmet eylesin, yaralılarımız var cenabı Allah onlara da acil şifalar versin. Onların demokrasi şehidi olduğunu ve hükumetin almış olduğu kararla terör şehitleriyle aynı şekilde addedileceği hususu da çok önemli hükumetimizin almış olduğu karar için tebrik ediyorum. Tankın önüne kendilerini atan ve tankın ilerlemesini önlemek isteyen tüm o şehitlerimizin toprağı bol olsun ve kendilerine tekrar cenabı Allah´tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza da inşallah acil şifalar diliyorum.?
KTO yönetimi ayrıca demokrasi nöbeti için meydanda bulunan vatandaşlara gece boyunca 10´ar bin adet su ve bisküvi dağıttı.
KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİSİ VE ÇALIŞANIYLA DEMOKRASİ NÖBETİNE İŞTİRAK ETTİ.
Ülke genelinde yaşanan darbe girişimine karşı Kayseri´de Cumhuriyet Meydanında Demokrasi nöbetine devam edildi.
Kayseri Şeker Çiftçisi ve çalışanıyla demokrasi nöbetine iştirak ederek tepkisini gösterdi. Kayseri Cumhuriyet Meydanına Çiftçi ve çalışanlarla birlikte Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Abdulkadir Güneş, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve diğer yetkililer de Cumhuriyet meydanındaki etkinliklere iştirak ettiler.
Cumhuriyet Meydanında Demokrasi nöbeti esnasında gazetecilerden gelen bir soru üzerine konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, ?Bu millet 15 Temmuzda gece saatlerinde sokağa, meydanlara ve çeşitli kamu kurumlarına sahip çıkarak asaletini ortaya koydu. Şimdide Cumhurbaşkanımızın isteği doğrultusunda sahip çıkmaya devam ediyor. Buna ihtiyaç olduğu anlaşılıyor. Ülkemizdeki son 3-4 gündür yaşanan gelişmeler problemin devam ettiğinin bir işaretidir. Onun için milletimizin devletine, hükümetine ve demokrasisine sahip çıkması lazım. Bunu da millet her bir şekilde ortaya koyuyor. Milletimizin büyüklüğü bu şekilde kendisini gösteriyor. Bunu dünyada başka bir milletin başarması mümkün değil. Bir saat içerisinde ihtilal yapmaya kalkışanlara 2 saat içerisinde karşı darbe yaparak onlara yerine göre yumruk ve tekmeleri ile onlara hadlerini bildirerek devletini de, ülkesini de kurtardı. Ülkesindeki bir takım kuruluşların namusunu da kurtardı. Bu tehlike tamamen ortadan kalkıncaya kadar bu millet bu anlayışını sürdürecektir? dedi.



Anahtar Kelimeler: NÖBET SÜRÜYOR