ÖNCE MHP, SONRA CHP

17.04.2015 10:12:34

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, Mehmet Özhaseki'nin milletvekili adaylığı ile ilgili il ve Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etti. Özhaseki'nin aday olup olmayacağına ise Yargı değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karar verecek” d

 

Katledilmiş bir hukuk var”

CHP il Başkanı Mustafa Ayan güdeme ilişkin konularda gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonları kapsamında 4 bakanı suçlayan parti binasına afiş astıkları için, kendilerine açılan davaya katıldıklarını bildiren Ayan, Dava 26 Haziran'a ertelendi. 6 tane genç, ben ve Melikgazi ilçe başkanımız yargılandı. 17-26 Aralık yolsuzluk haftasında astığımız pankartta, 4 bakana hakaret ettiğimiz gerekçesiyle yargılandık. Ortada müştekiler yok. Bizi şikâyet edenler ortada yok. Bu nasıl usuldür, nasıl hukuktur? Katledilmiş bir hukuk var. Bu tür hakaret davalarında şikâyet edenler, mahkemede hazır bulunur. Eğer mahkemede bulunmazlarsa dava düşer” ifadelerinde bulundu.

Yargı AKP iktidarının elinde oyuncak olmuş”

Türkiye'de yargının yok edildiğini bildiren Ayan, Fakat bize davayı açan kamu. O zaman kamu sokağa çıksın, birbirine küfür eden, yan bakan herkesi mahkemeye versinler. Ben orada hukuk katlini gördüm. Biz görevimizi yapıyoruz. Ben sıradan vatandaş değilim, ben vatandaş tarafından görevlendirilmiş bir arkadaşım. Dolayısıyla sindirilmiş hukukun, sindirilmiş halkın sözcüyüm. Bu konuda görevliyim ve ben görevimi yapıyorum.  Ama maalesef Türkiye'de yargı yok edilmiş, hukuk katledilmiş. Yargı AKP iktidarının elinde oyuncak olmuş” diye konuştu.  

Yargının ne vicdanı ne de Allah'ı kalmış”

Mustafa Ayan, mahkemelerin sürekli AKP lehine karar verdiğini savunarak, AKP, cumhurbaşkanı veya başbakan ile ilgili her hangi bir konu olduğu zaman yargı süratle iktidar lehine karar veriyor. O konuda suçlu ve şüpheli olan herkes cezalandırılıyor. Gencecik insanlar cezaevine sokuluyor. Yöneticiler sindirilmeye çalışılıyor. Yargı onlara çalışıyor. Yargının ne vicdanı kalmış, ne Allah'ı kalmış, ne hukuku kalmış. Çok korkunç bir durum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı barış içerisinde yaşayamaz. Birbirine; o komşuluk desteğini sağlayamaz, ağabey kardeş gözüyle bakamaz. Bendensin veya bertarafsın, yandaşsın ya da değilsin anlayışı ile bu ülke zaten süratle bölünmeye başlandı. Bu tavır daha da hızlandıracaktır bölünmeyi” şeklinde konuştu.

Akrabaları Çetin Arık'la gurur duyuyor”

Bir gazetede, CHP birinci sıra milletvekili adayı Çetin Arık'a akrabalarının destek vermeyeceği yönünde çıkan habere de değinen Ayan, Çetin Arık çok sevilen bir insan. Tam tersine, akrabalarının çok büyük destek verdiği bir arkadaşımız. Aile içerisinde çok sevilen bir adam. Zaman zaman aile içerisinde küçük tartışmalar olabilir. Bunu abartmamak gerekir. Çetin arık dürüst ve kendini kanıtlamış bir arkadaşımız. Aile içerisindeki ufak tefek sorunlar gazete sütunlarına başlık oluyorsa, o taraf ve yandaş bir haber demektir. Çetin Arık'ın çok büyük bir kitle tarafından sevildiğini ve kişisel oyu olduğunu biliyorum. Ben akrabalarının Çetin Arık'la gurur duyduğunu gördüm, yaşadım, birebir şahit oldum” dedi.

Mehmet Özhaseki aday olamaz!”

Uzun süredir, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), AKP birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Özhaseki'nin elektrik şirketinden zamanında istifa etmediği için aday olamayacağını söylemiş ve önceki gün de Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etmişti. Bir itiraz da CHP'den geldi. Dün sabah itiraz dilekçelerini İl ve Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdiklerini söyleyen Ayan, Mehmet Özhaseki'yle ilgili bir başka partinin uzun zamandır uğraşı var. Biz bu konuda o parti ön plana çıktığı için, mağdur edebiyatı yapmasınlar diye biraz geri durduk. ‘Bakın hepsi bana saldırıyor' diye çok rahat söyleyebiliyorlar.  O psikolojiyi bildiğimiz için, mağdur edebiyatı yapmasınlar diye, MHP'nin çıkışının arkasında durduk. Ancak bugün itirazlarda son gün. Biz de dilekçemizi verdik. İtirazımızı yaptık, aday olamayacağının gerekçelerini aktardık. Bugün hep il kuruluna, hem de Yüksek Seçim Kurulu'na gönderilmek için bir dilekçeyi 11.50'de sunduk” dedi.  

Özhaseki ile ilgili nihai kararı Erdoğan'ın verecek”

Mehmet Özhaseki ile ilgili nihai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceğini iddia eden Mustafa Ayan, Önümüzdeki günlerde kararın neticesini öğreneceğiz. Recep Tayyip Erdoğan ile Mehmet Özhaseki'nin aralarının bozuk olduğunu biliyoruz. Eğer Tayyip Erdoğan Özhaseki aday olsun derse Yüksek Seçim Kurulu, adaylığı uygundur kararı verecek. Eğer Tayyip Erdoğan Özhaseki aday olmasın derse, Yüksek seçim kurulu adaylığını düşürecektir. Bunu da herkes böyle bilsin. Hukuk onların emrine tabii. Şimdi soracaklar Erdoğan'a ‘ne yapalım' diye. Eğer cumhurbaşkanı ‘devam etsin dokunmayın' derse Yüksek Seçim Kurulu ‘devam' kararı verecek.  Buna emin olun! Eğer ki ‘hayır ben onun vekil olmasını istemiyorum?' derse adaylığı düşürülecektir” şeklinde konuştu.  

AKP ve MHP'nin söylemi yanlış”

Mehmet Özhaseki'nin adaylığı ile ilgili konuda AKP ve MHP'nin söylem tarzlarını da eleştiren Ayan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

  Biz CHP il teşkilatı olarak bu konudan geri durduk. İnsanlara hakaret ederek, kavga ederek, aşağılayarak siyaset yapmak benim tarzım değil. Bunu ben yaşam tarzımda da benimsemedim bu üslubu. Hoş değil. Bizim sessizliğimiz, o kavganın içinde, o anlamda olmamak içindi. Kamuoyu bunu değerlendiriyordur. Biz hukuki müracaatımızı yaptık. Dilekçemizi, gerekçelerimizle verdik. Şimdi halk adına, Allah adına tecelli edecek hukukun sonucunu bekliyoruz. Ama ben YSK'dan çıkacak sonucun cumhurbaşkanının iki dudağının arısında olacağına eminim. Çünkü listeler oluşturulurken cumhurbaşkanı ile başbakanın arasında çelişkiler yaşandığını düşünüyorum. Geçen dönem Mehmet Özhaseki'nin veda ettiği halde milletvekili adayı olamadığını biliyoruz. Bu noktada yine kararı yargı değil, cumhurbaşkanının vereceğine inanıyorum.” 

Haber: Dilek Bolat



Anahtar Kelimeler: ÖNCE MHP SONRA CHP