ÖZHASEKİ ADAY OLAMAZ!

4.04.2015 12:32:03

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Baki Ersoy, Mehmet Özhaseki'nin Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ yönetim kurulu başkanlığından 10 Şubat'ta istifa etmediği için milletvekili adayı olamayacağını söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden 10 Şubat'ta istifa etmişti. Büyükşehir Belediyesi'nin, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ'nin yüzde 51 ile en büyük hissedarı olması sebebiyle, KCETAŞ`ın yönetim kurulu başkanı görevi de Mehmet Özhaseki'de idi. MHP İl Başkanı Baki Ersoy, AK Parti'den 25. dönem aday adayı olmak için Büyükşehir Belediyesi'nden istifa eden Mehmet Özhaseki'nin KCETAŞ'tan da zamanında istifa etmesi gerektiğini günlerce söylemişti. Ancak Mehmet Özhaseki 10 Şubat'a kadar istifa etmedi ve Olağan Genel Kurul da istifa edeceğini söylemişti. Nitekim de 30 Mart'ta yapılan KCETAŞ`ın, 86. Genel Kurulu'nda koltuğunu Mustafa Çelik'e devretti. Ancak tartışmalar bitmedi…

Özhaseki'nin elektrik şirketinden 10 Şubat'a kadar istifa etmediği için vekil adaylığını kabul etmeyeceklerini duyuran MHP İl Başkanı Baki Ersoy, konuyla ilgili il binasında basın açıklaması düzenledi. Baki Ersoy, Özhaseki'nin adaylığını kabul etmeyeceklerini belirterek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve aynı zamanda Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Özhaseki'nin, kanunda da açık olduğu şekilde 10 Şubat'ta görevinden istifa etmesi gerekiyordu. Ancak 30 Mart'ta yapılan Genel Kurul'a kadar görevde kaldı ve göreve devam etti. Bu anlamda bizim edinmiş olduğumuz bilgilere göre sendikalar eğer bu tarz bir şirketin ortaklık yapısı bünyesinde varsa ki Ticaret Odası kayıtlarına göre var, mutlaka 10 Şubat'ta kendisinin aday olabilmesi için istifa etmesi gerek” diye konuştu.

Baki Ersoy konuşmasını YSK'nın Milletvekili Seçim Kanunu 18. Maddesi'ne dayandırdı. İşte o madde de şu ifadeler yer veriliyor:

Milletvekilliği Seçimler Kanununun 18. Maddesi; Kamu görevlileri, kamu adayı olmak isteyen belediye başkanları subaylar ve astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar genel ve adaylık seçimlerinin başlangıcından 1 ay önce seçimin yenilenmesine karar verilmesi halinde yenilenme kararının ilanından başlayarak 7 gün içinde görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmadıkça, adaylıklarını koyamazlar ve aday gösterilemezler” ifadelerinde bulundu.

 

Kanunen Mehmet Özhaseki'nin adaylığı bize göre söz konusu değildir' diyen Ersoy, Aday olduğu takdirde de her türlü itirazımızı MHP olarak yapacağımızı bildirmek istedim. Eğer bu tarz bir A.Ş. kuruluşundaki ortak yapıları da şöyle; Tes İş Sendikası. Dolayısıyla herhangi bir sendikanın ortak olduğu bir şirketin yönetim kurulundan istifa etmediği sürece adaylığının söz konusu olamayacağını, olduğu tekdirde her türlü itirazımızın olacağını bildiririm” şeklinde konuştu.

(Haber: Ayşenur Sarıkaya)

 

 

 



Anahtar Kelimeler: ÖZHASEKİ ADAY OLAMAZ!