“PALANCIOĞLU’NU KINIYOR VE İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”

6.05.2020 13:19:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, “Her tarafı hakaret ve ihanet dolu bir şahsiyeti ‘üstat’ kabul eden Palancıoğlu’nu kınıyor ve istifaya davet ediyoruz,” dedi.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kurtuluş Savaşında Evrensel Liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yanında olmuş, kurucu milli değerlere her zaman sahip çıkmış, bu ülkenin en kötü zamanlarında devleti ve milleti yanında yer almış Kayseri’mizin en büyük ilçelerinden birisi olan Melikgazi Belediyesi’nin, kurucu milli değerler ve zor şartlar altında kurulmuş olan Cumhuriyetimizin saygın kurumları ve demokratik kanunları sayesinde seçilmiş Başkanı Mustafa Palancıoğlu; “üstat” olarak gördüğü bu şahsa vefat yıl dönümünde “rahmet” dilemiş ve bunu da resmi olarak belediyenin sitesinden paylaşmış. Türk Dil Kurumu’na göre ‘Üstat’ kelimesinin anlamı; bilim veya sanat alanında üstün bilgisi ve yeteneği olan kişi demektir. Kadir Mısıroğlu denilen şahsın üstün bilgisi ve yeteneği kurucu milli değerlere ve kurucu liderimize küfür etmek midir? Yaptığınız bu paylaşım; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin, günümüze kadar bu ülkenin bekası için canını vermekten çekinmemiş aziz şehitlerin, Mehmet Akif Ersoy’un ruhlarını sızlatmıştır.”

İl Başkanı Özer, “Cumhuriyet kurumlarından olan belediye başkanlığından istifa etmenizi, bu konuda paylaşım yapmanızı ve şehitlerimizin ruhunu bir nebze olsun rahatlatmanızı istiyoruz. Aksi halde Kayseri’mizin değerli halkı; sizi getirdiği o görevden almayı da bilecektir” diye sözlerine ekledi.