PEKİ, STK TEMSİLCİLERİ NE DEDİ?

24.03.2015 10:03:26

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Mahmut Hiçyılmaz, bu çalışmanın diğer partiler tarafından da yapılmasını dileyerek, Demokrasilerde sandık olmazsa olmaz. Dolayısıyla yaklaşan seçimlerde, kimlerin hangi partilerden aday olacağı konusunda STK'larında fikrinin

AK Parti Sivil Toplum Kuruluşu, vakıf ve dernek yöneticilerine 9 kişilik aday listesini yaptırdı. 2 bine yakın STK temsilcileri oylama katıldı. Peki, STK yetkilileri ne diyor? Gazetemiz bu sorunun cevabını araştırdı. Genel kanaat ise özgür iradeye saygı duyulduğu yönünde…

 

 

Çünkü biz Kayseri Ticaret Odası olarak hem Kayseri'nin hem de Türkiye'nin problemleri konusunda çalışmalarımızı ve özellikle üyelerimizin taleplerini yerine getirmek adına çalışmalarımızı yaparken elbette siyasetle birlikte çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Siyasetin yapması, çözmesi gereken konularda 7 Haziran seçimlerinde seçilecek olan milletvekillerimizle iç içe çalışmak zorundayız. Dolayısıyla partilerden hangi arkadaşlarımız milletvekili seçilirse sıkıntıları ve Türkiye'nin gelişmesi hususunu en iyi bilen arkadaşlarla çalışıyor olmamız bize avantaj sağlayacaktır. Ak Parti'nin yapmış olduğu bu çalışmaya katkı sağlamak amacıyla bizim, oda olarak destek olmamız ve burada oy kullanmamız demokrasinin bir gereğidir diye düşünüyorum. Arkadaşlarımdan hangi milletvekili bize daha çok destek olacaksa onu desteklemesini istedim. Keşke bu çalışma diğer partiler tarafından da yapılsa. Çünkü demokrasiyi tabana indirmek gerekir” dedi.

 

TÜMSİAD yönetim kurulu başkanı Nüsret Uğurlu da temayülün STK'ların önemsendiğinin bir kanıtı olduğunu belirterek, Bunun diğer partilere örnek olmasını istiyorum. Vekil aday adaylarının halkın içerisinde olması lazım. Belki ilerde vekil olacak arkadaşlar bu fırsatı bulamazlar. Bizim ziyaretimize gelen tüm aday adayı arkadaşlarla STK'ların, KOBİ'lerin problemlerini konuşma imkânı bulduk. TÜMSİAD olarak biz, ahlaki değerlere sahip, vatanını, milletin seven, çalışkan, proje üreten insanların vekil olmasını istiyoruz. Genel itibariyle tüm adaylarımızda da bu özellikler var. İstişareler sonucunda bizimde 9 kişilik liste yazmamız gerekiyor. Ben önemsendiğimiz için memnunum. Bunun değir partilere de örnek olmasını bekliyorum” diye konuştu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, Türkiye'de ilk kez böyle bir uygulama yaşandığını hatırlatarak, STK'ların burada oy kullanması AK Parti'nin artısına olacaktır. Bizde Gazeteciler Cemiyeti olarak geldik oyumuzu kullandık. Vatana millete hayırlı olsun. Eğer diğer partiler de böyle bir uygulama yapsalardı elbette ona da katılırdık” diye konuştu.