PENALTI AVCISI

10.02.2017 00:42:57

Kayseri Demirspor´un başarılı kalecisi Fevzi Ufuk Genişhan, Esen Makina Belsinspor maçında kurtardığı penaltı ile takımını ipten aldı. Fevzi, hafta sonu kurtardığı penaltı ile son 4 penaltıda kalesini gole kapattı.

Süper Amatör Küme´de son 9 maçta 9 galibiyet alarak büyük bir başarıya imza atan Kayseri Demirspor zirve iddiasını sürdürüyor. Son oynadığı Esen Makine Belsinspor maçından 1-0´lık galibiyetle ayrılan Mavi-Lacivertlilerde keyfiler yerinde.  Geride kalan 17.haftada oldukça iyi işler başaran Kayseri Demirspor´da bu başarıda en büyük pay sahibi 1992 doğumlu tecrübeli kaleci Fevzi Ufuk Genişhan´a ait. Sezon başında Ermetsan Esentepespor´dan Kayseri Demirspor´a transfer olan Fevzi Ufuk geldiği günden bugüne kadar farkını ortaya koymaya devam ediyor. Her geçen hafta üzerine koyarak devam eden Fevzi Ufuk, Demirspor´un değişmez isimleri arasında ilk sırada yer alıyor.

?Tam bir penaltı avcısı?

Geride kalan 17.hafta sonunda 4 penaltı atışında rakiplerine geçit vermeyen Fevzi Ufuk Genişhan ligde adından sıkça söz ettiriyor. Geçtiğimiz sezonda Ermetsan Esentepespor forması ile başarılı bir grafik çizen Fevzi Ufuk, aynı başarıyı kaldığı yerden Kayseri Demirspor´da sürdürüyor. Geride kalan haftalarda oynadığı futbolla kalesinde güven veren Fevzi Ufuk, geçtiğimiz hafta sonu oynanan Esen Makina Belsinspor maçında Aydemir Yavuz´un kullandığı penaltıyı çıkartarak bu sezon ki 4 penaltıyı çıkarması ile dikkat çekti. Bu sezon 4 kez rakiplerine penaltı atışında geçit vermeyen Fevzi Ufuk tam bir penaltı avcısı oldu.

? Ligin en az gol yiyen kalecisi?

Geride kalan 17.hafta sonunda sadece 11 gol yiyen Fevzi Ufuk ligin en az gol yiyen kalecisi konumunda.  Fevzi Ufuk, ligin ikinci yarısının ilk maçı olan Yahyalıspor ve ardından oynanan Sağlıkspor, Kocasinan Gençlikspor ve Esen Makina Belsinspor maçları kalesini gole kapattı. Son 4 maçtır kalesini gole kapatan Fevzi Ufuk´un bu büyük başarısı takdir topluyor. 17 maçta rakip filelere 34 gol atan Kayseri Demirspor kalesinde 11 gol gördü. Başarılı file bekçi Fevzi, 11 maçta rakip oyunculara gol atma şansı tanımadı. Kalan haftalarda kalesini gole kapatmak istiyor. Öte yandan Fevzi Ufuk şimdiden birçok takımın transfer listesinde girmiş durumda.

(Özel Haber-Foto: Memduh BORAZAN)



Anahtar Kelimeler: PENALTI AVCISI