PİYANGODAN ZABITA ÇIKTI

17.09.2015 09:46:52

Seyyar Milli Piyango bileti bayisi ile zabıta arasındaki tartışmaya çevredeki vatandaşlar da dahil oldu.

  

   Cumhuriyet Meydanı´nda satış yapan 3 seyyar Milli Piyango satıcısının ikisini, izinleri olmadığı gerekçesiyle zabıta ekibi kaldırmak istedi. Diğer seyyar satıcının kaldırılmamasına tepki gösteren satıcılara vatandaşlar da destek oldu.

   Çıkan tartışmada konuşan zabıta, ?Her geleni buraya mı yığacağız. Ne yapalım, herkesin belli başlı bir yeri var. Biz mi yanlış yapıyoruz. Buraya toplanan herkes zannediyor ki zabıta haksız, önüne geleni yolluyor. Kimseye bir şey yaptığımız yok. Buradaki vatandaşların hepsinin tavrı zabıtanın haksızlık yaptığını söylüyor? dedi.

   Diğer seyyar satıcının tezgâhının toplatılmamasının adaletsizlik olduğunu vurgulayan seyyar Milli Piyango bileti bayisi, ?Herkese aynı adalet uygulansın. O da seyyar ben de seyyarım biz diyoruz ki, eğer bizi buradan kaldıracaksanız üçümüzü birden kaldırın. Ona eski o, kalabilir diyorsunuz, biz yeniyiz diye gidelim mi var mı böyle adaletsizlik. Biz adalet istiyoruz? ifadelerini kullandı.

   ?Terk edin burayı?

   Zabıtaya tepki gösteren bir vatandaş ise, diğer seyyar satıcının tezgâhının neden toplatılmadığını açıklamalarını istedi. Zabıtanın olay yerini terk etmesini isteyerek, ?Herkes satacak, haksızlık yapıyorsunuz. Belediye başkanları gelsin kaldırsın. Terk edin burayı. Ben adaletsizliğe, haksızlığa karışırım. Çünkü ben vatandaşım. Eğer bunları kaldıracaksanız, yan taraftakini de kaldıracaksınız. Haksızlığa tahammülüm yok. Siz haksızlık yapıyorsunuz. Niye diğerini kaldırmıyorsunuz da bunlara gitmeleri için ısrar ediyorsunuz? dedi.

   Tartışma büyüyünce olay yerine gelen polis ekibi vatandaşları sakinleştirerek, zabıtayı uzaklaştırdı.

Haber: Ayşenur Sarıkaya & Berna Utaş Utangan 



Anahtar Kelimeler: PİYANGODAN ZABITA ÇIKTI