SANDIK ARIK” DEDİ!

23.03.2015 10:17:11

CHP'de 5 bin 57 üye sandığa gitti ve kimi TBMM'de görmek istediğini oyladı. Sandıktan Çetin Arık çıktı, vekil Kulkuloğlu ise son sırada yer aldı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri'de temayül yoklamasını tamamladı. Birinci sırada Doktor Çetin Arık çıktı, mevcut milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise örgütte karşılık bulamayarak sonuncu oldu.

CHP Kayseri genelinde 28 sandık kurarak 5 bin 57 üyesi ile sandığa gitti. 15 vekil aday adayının oylandığı temayülde 111 geçersiz oy çıkarken, yüzde 66 oranında katılım sağlandı. İl Başkanı Mustafa Ayan, Türkiye'ye örnek olacak şekilde eğilim yoklaması gerçekleştirdiklerini belirterek, hiçbir vukuat olmadan eğilim yoklamasını tamamladıklarını bildirdi.

Çetin Arık birinci çıktı!

Eğilim yoklamasında örgüt, geçen dönem milletvekili aday listesinde ikinci sırada bulunan Çetin Arık'a 3 bin 425 oy ile ‘evet' dedi. İkinci ise 3 bin 113 oyla Ali Paşa Tan oldu. Mevcut milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise tabandan umduğunu bulamayarak 920 oyla sonuncu oldu. Mustafa Ayan, Salı günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini ve bu görüşmede ‘Genel Merkezin iradeye saygı duymasını' isteyeceğini söyledi.

CHP, Kayseri'de en son 1999 yılında yapılan ön seçim sonrası, bu yıl uzun zaman sonra bir ilk yaşandı. Delegeler gözetiminde sorunsuz olarak tamamlanan ön seçimde Kayseri genelinde 7 bin 834 üyeden 5 bin 57 üye, 15 milletvekili aday adayı için oy kullandı. İl genelinde 28 sandıkta oy kullanıldı. Ankara'dan Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Uğur Bayraktutan'ın gözlemci olarak katıldı. Talas'ta, AKM Düğün Salonu'nda 3 sandık, Melikgazi ve Kocasinan Merkez ilçeleri Şükrü Malaz İlköğretim Okulu'nda toplam 11 sandık,  diğer 13 taşra ilçelerde ise il binalarına birer sandık kurularak seçim tamamlandı. Oy kullanma işlemi sabah 09.00'dan akşam 17.00'a kadar devam etti. Sonuçlar ise akşam 23.00'da açıklandı.

Türkiye'ye örnek bir seçim yaşadık”

Gazetemize cumartesi günü yapılan eğilim yoklamasını değerlendiren İl Başkanı Mustafa Ayan, Gayet sıcak ve saygılı ortamdı. Kavgasız, gürültüsüz, AKP'nin yargısı ve polisi olmadığı, Cumhuriyet Halk Partili Kardeşlerimizin hukukun saygı ve vicdan olduğunu ispatlarcasına yaptığı bir seçim oldu. Biliyorsunuz hukuk yazılmaz. Kâğıtta yazan hukuk değil, vicdandır. Hukuk duygudur, hukuk ihsiyattır. Mahkemelerde verilen hukuk vicdanla doğru orantılıdır. Cumhuriyet Halk Partisi vicdanı tertemiz bir seçim yaptı. Tek bir adli vakamız yok. Sandıkta itirazımız bile yok. Seçim 28 sandıkta oldu. Adaylarımız gayet olgunlukla, adaylarımızı seven arkadaşlarımızın olgunluğuyla Türkiye'ye örnek bir seçim yaşadık. Saat 23.00 gibi de işimizi bitirdik” diye konuştu.

Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Uğur Bayraktutan'ın gözlemci olarak katıldığını belirten ayan, Birçok ilçeyi hava şartlarından dolayı geri göndermedik. Burada misafir ettik. Develi yetkilileri dönerken ufak bir kaza yaptı. Sarız ve Pınarbaşı yöneticilerimizde sonuçları getirdiler. Onları da geri göndermedik. Yüksek Disiplin Kurulu Üyemiz Uğur Bayraktutan misafirimizdi. Gece 23.00'da evraklarımızı temsil ettik, pazartesi Genel Merkez'e götürecek” şeklinde konuştu.

Parti içinden çıkmak zamanı!

Ayan, listenin değişebileceğini belirterek, Çetin Arık birinci sırada çıktı. Listeyi Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimizin iradesi oluşturdu. Ben il başkanı olarak elbette gönlümüzde birileri vardı ama sonuna kadar tarafsız davrandım. Örgüt bir karar vermişse saygılı olmak lazım. Çetin Arık birinci sıradayım diye olaya kesin gözüyle bakmamalı, bu yalnızca ilk etap. Ali Paşa Tan da ikinci sıradayım diye üzülmesin. Ali Paşa Tan'ı ikinci sıraya getiren irade, onu milletvekili yapacak iradedir. Artık parti içinden çıkıp, sokağa kendimizi inandırmamız gerekiyor. Kayseri'de 2, 3 oluruz artık.

Kulkuloğlu sonuncu oldu!

Şevki Kulkuloğlu'nun temayülden sonuncu çıkmasını da değerlendiren Ayan, Şevki Kulkuloğlu bizim iki dönem milletvekilliğimiz yaptı. Kendisi partimize hizmet etti, teşekkür ediyoruz. Eline, emeğine sağlık. Elinden geleni yaptı. Kayseri'yi parlamentoda temsil etti. Bu ön seçim sonucudur. Buradan birinci sırada çıkan arkadaşımız çok sevildiği, sonuncu sırada olan arkadaşımız az sevildiği anlamı çıkmamalıdır. 7 Haziran akşamına kadar bizim sırtımızda taşıyacağımız vekilimizdir” dedi.

Liste değişmemeli!

Genel Merkez'den listenin değiştirilmemesini isteyeceğini belirten Ayan, Benim kişisel görüşüm listenin değişmemesi yönünde. Örgütün ve üyelerimizin talebi bu şekilde. Arkadaşlarımız listenin bu şekilde kalmasını istiyor. Temayüle giren 15 arkadaşımız büyük emek harcadılar. Ben emeğe saygı duyuyorum, o emeğin arıya verilmemesi kanaatindeyim. Genel Başkana, Bu listene aynen kalsın. Araya kontenjan da koymayın efendim” diyeceğim. Değir 7 kontenjan aday adayını Türkiye çapında değerlendirmelerini istesinler. Salı günü Ankara'ya gitmeden, örgütle görüşmeyi planlıyorum. Genel Merkez'in listeyi değiştirmeyeceğini, buradaki iradeye saygı göstereceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Katılım yüzde 65!

Katılım çok iyi olduğunu söyleyen ayan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Yüzde 65 oranında katılım oldu, bu büyük bir oran. Kışın da bir anda bastırması olumsuz etkiledi. 5 bin 57 üye oy kullandı, 111 geçersiz oyumuz var. Bence eğilim yoklamasının yapıldığı iller arasında en yüksek katılım oranına sahip illerden biriyiz. Bu Kayseri'de örgütümüzün canlılığını gösteriyor.”

İşte sonuçlar:

  1. Çetin Arık :                 3425
  2. Ali Paşa Tan:               3113
  3. Aşkın Genç:                 2249
  4. Feyzullah Keskin:          2060
  5. Tülin Temel:                2043
  6. Mustafa Aslan:             1775
  7. Ayhan Gülsoy:             1544
  8. Mesut Ay:                   1426
  9. Mustafa Utku Sarı:        1374
  10. Nahide Sevgi Yalçın:      1345
  11. Zeki Gümüş:                1324
  12. Ertuğrul Gönenç:           1215
  13. Mehmet Asan:              1011
  14. Kemil Nakipoğlu:            983
  15. Şevki Kulkuloğlu:           920



Anahtar Kelimeler: SANDIK “ARIK” DEDİ!