SARIOĞLAN MECLİSİ TOPLANDI!

3.02.2016 10:31:21

Bölgenin parlayan yıldızı olmaya aday olan Sarıoğlan´da, Şubat ayı Belediye meclis toplantısı başkan Ali Osman Yıldız başkanlığında gerçekleştirildi.

Bölgenin parlayan yıldızı olmaya aday olan Sarıoğlan´da, Şubat ayı Belediye meclis toplantısı başkan Ali Osman Yıldız başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye binası içindeki yeni Meclis salonundaki toplantıda, ilçenin hızlı kalkınması için uygulamaya konan projeler hakkında da bilgiler verildi.

Meclis üyeleri Yusuf Akbulut, Süleyman Ergin, Nuri Bakır, Mustafa Savaş, Mehmet Tatlı, Hakan Cengiz, Kazım Kavaklı, Lütfi Ünsal, Habil Özkul´un katılımı ile yapılan toplantı Türk büyükleri ve şehitlerimiz için saygı duruşu ile başladı. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi, Başkan Ali Osman Yıldız; İlk olarak yeni meclis salonunun hayırlı olmasını diledi. Sarıoğlan´ın kalkınması için belediye olarak ağır bir yük ve sorumluluk aldıklarını belirterek şunları söyledi.

"İlçemizin kalkınması konusunda bizlerin üzerine düşen görevler var. Bu görevlerimizi iyi bir ortamda çalışarak, vatandaşlarımızın en iyi hizmete kavuşması için harcamalıyız. Bölgemizde hızlı bir nüfus azalması, hızlı bir göç var. Biz bu göçü tersine çevirmenin yollarını araştırmalı, bunun için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Beni halkımız bunun için seçti. Sarıoğlan´ı kalkındırmak için, bende ne gerekiyorsa yapacağım. Ben yapamazsam en azından ilçenin kalkınması için, benden sonra gelecekler rahat eder. Biz ne yapıp ne edip bu gidişe ´dur´ demeliyiz. İlçenin konut, eğitim, iş ve istihdam, ulaşım, su gibi sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekir. 1954´de belediye, 1960 yılında ilçe olmuş bir yerin, durumu bu şekilde olmamalı. Biz kıt imkanlarımızı kullanarak, İlçemizi kalkındırmaya kararlıyız."

Daha sonra meclis gündem maddeleri görüşüldü, 2015 yılı belediye faaliyet raporları incelendi. Gündemdeki maddeler oy birliği ile kabul edildi. Bunların için de. Kayseri merkez belediyeleri dışında ilk kez Sarıoğlan ilçesinde, gelecek nesillerin daha aktif, sosyal, sanatsal, kültürel, sportif ve ilçenin kalkınmasında rol oynamaları, söz sahibi olmaları için çocuk meclisinin kurulması kararı da alındı.



Anahtar Kelimeler: SARIOĞLAN MECLİSİ TOPLANDI