Sarız´a gençlik merkezi

8.08.2016 09:27:42

Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarız´a yapılan Kadın ve Gençlik Merkezi törenle hizmete açıldı. Açılışa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz ve sonrasına değinerek ?Uyanık olacağız ve hainlere acımayacağız? dedi.

 Büyükşehir Belediye Mustafa Çelik de vatanımıza kasteden hainler söz konusu olduğunda milletimizin her bir ferdinin birer Mehmetçik olduğunu söyledi. Başkan Çelik, Sarız´a son iki yılda Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 milyon TL´lik yatırım yapıldığını kaydetti.
Sarız´daki Kadın ve Gençlik Merkezi´nin açılışı için ilçeye giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberindekiler Sarız yol ayrımında vatandaşlar tarafından kurbanlar kesilerek karşılandı. Açılış programı şiddetli yağmur nedeniyle Kadın ve Gençlik Merkezi´ndeki çok amaçlı salonda yapıldı ve böylece 500 kişilik salon ilk etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sarız halkı açılış için salonu tıklım tıklım doldurdu.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sözlerinin başında 15 Temmuz hain darbe girişimini değerlendirerek, ?Bugüne kadar Türk milleti çok alçaklık gördü; ama milletin ordusundaki silahın namlusunu millete çeviren vatan hainleriyle çok karşılaşmadık. Nereden emir aldıkları belli olan vatan hainleri ve o alçakça emri veren şer odağı kendi bataklıklarında boğulacaktır. Millet ve devlet bir oldukça hiçbir hain amacına ulaşamaz. Darbe girişimdeki hainlere milletimiz gereken darbeyi indirmiştir? dedi. Vatanımız söz konusu olduğunda milletimizin her bir ferdinin Mehmetçik olduğunu ifade eden Başkan Çelik, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu söyledi. 

?SARIZ´A İKİ YILDA 23 MİLYON TL´LİK YATIRIM YAPILDI?
Bir taraftan kesintisiz bir şekilde demokrasi nöbeti tutarken diğer taraftan da kesintisiz hizmete devam ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ?Büyükşehir Belediye Başkanlığına geldiğim ilk günden beri ifade ettiğim gibi şehir merkezindeki tüm imkanları ilçelerimize de taşıma gayretindeyiz. Bu çalışmalarımızın bir neticesi olan yatırımlardan birisini şu an hizmete açmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kadın ve Gençlik Merkezi şundan emin olunuz ki Sarız´ın sadece bugününü değil geleceğini de değiştirecektir. Çünkü bu merkezler ilçemizde yaşayanların daha donanımlı bireyler olmasını sağlayan merkezlerdir. İlçelerimize bu yatırımların tamamını Bütünşehir Yasası sayesinde yapıyoruz. Bu yasanın çıkmasında büyük emeği olan Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki´den Allah binlerce kez razı olsun. Büyükşehir Belediyemizin yatırımcı kuruluşları tarafından son iki yılda Sarız´a 23 milyon TL´lik yatırım yapıldı. İlçe belediyesinin bütçesiyle bu yatırım 10 yılda yapılamazdı? dedi.
Törende konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ise genç kızlara seslenerek kendilerine talip olan erkeklerden 15 Temmuz akşamı nerede olduklarını sormalarını istedi. Dedeoğlu, 15 Temmuz ve sonrasını anlatan ?Yiğit Adam? adlı bir şiirini de okudu.
Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında 15 Temmuz´un asker elbise giymiş teröristler tarafından yapılan bir kalkışma olduğunu ve milletin bu hainliğe tek vücut olarak karşı koyduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelere yaptırılan Kadın ve Gençlik Merkezilerinin önemine de değinen Vali Kamçı, bu merkezlerin sosyal hayatı canlandıracağını kaydetti.


 



Anahtar Kelimeler: Sarız gençlik merkezi