SERT TEPKİ

17.03.2015 10:26:43

AK Parti il Başkanı Hüseyin Cahit Özden, eski Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin Kayseri dışında aday olacağı yönündeki söylentilere sert tepki verdi. Ben Özhaseki'ye Kayseri dışına kâr olsun diye mi aday gösterdim” dedi.

 

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden gazetemize sert açıklamalarda bulundu. Eski Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Kayseri dışından aday gösterilmesine izin vermeyeceğini söyleyen Özden, Özhaseki buradan aday olsun diye ben o kadar çalıştım” diyerek söylentilere son noktayı koydu.

Ön eleme çarşamba günü tamamlanacak!

Geçen hafta aday adaylarının Genel Merkez'de mülakata girdiğini söyleyen Özden, Birinci mülakat bitti. Dün itibariyle de tüm adayların üzerinden tekrar geçiyorlar. Tekrar dinlemek istedikleri adayları birkaç gün içerisinde yine çağıracaklar. Çarşambaya kadar bu böyle devam eder. Çarşambadan sonra 91 aday adayı 20'li rakamlara düşecek diye bekliyoruz. Çarşamba gününe kadar ön elemeyi tamamlayacaklar” diye konuştu.

Akdoğan ve Kurtulmuş sadece söylenti!

Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan veya Numan Kurtulmuş'un Kayseri'den aday gösterileceği söylentilerini kesin bir dille yalanlayan Özden, Henüz böyle bir şey yok. Bunlar çok sonra belli olacaktır. Bunların hepsi söylenti. Kayseri'de 7-8 kişi belli olur. Buraya farklı bir aday koyalım dedikleri takdirde incelemeye alınır. Şu an bir sürü isim söyleniyor kamuoyunda. Herkes kendi kafasına göre birilerini bir yerlere getiriyor. Kimse bana da teşkilatıma da bir isim vermedi. Bunlar henüz genel Merkez'de de konuşulmuyor” ifadelerinde bulundu.

Özhaseki'ye ihtiyacım var”

Hüseyin Cahit Özden, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin Kayseri dışından aday gösterileceği yönünde söylentilere de açıklık getirdi. Net bir ifade ile buna izin veremeyeceğini belirten Özden, Mehmet Özhaseki'nin Kayseri dışına çıkmasına da ben razı olmam. Öyle şey olur mu? Mehmet Özhaseki buradan aday olsun diye ben o kadar çalıştım. Ankara'ya gitti geldik o kadar. Biz Mehmet Özhaseki'yi Adana'ya Maraş'a kâr olsun diye mi o kadar uğraştık. İhtiyacımız olduğu için aday gösterdik” şeklinde konuştu.

Gül'ü de kimseye vermem”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de aday olması durumunda Kayseri dışından aday gösterilmesine izin vermeyeceğini ifade eden Özden şöyle konuştu:

  Eğer ki Abdullah Gül de aday olursa onu da Kayseri'ye getirmek için elimden geleni yaparım. Siyasete tekrar yeşil ışık yakarsa, onu kimseye vermem.”



Anahtar Kelimeler: SERT TEPKİ