SİGARA İÇMEK RAHİM AĞZI KANSERİNİ İKİ KAT ARTTIRIYOR”

20.03.2015 11:58:11

Modern Dünyam Hastanesi doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuncer Kumcular Sigara içmek rahim ağzı kanserini yaklaşık iki kat arttırmaktadır. Sigara içen kadınlarda HPV virüsünün vücuttaki etkileri artmaktadır ” dedi.


Rahim ağzı kanseri Türkiye'de çok sık görülmese de ilerleyen dönemlerde sık görüleceği tahmin edilen bir hastalıktır” diyen Tuncer Kumcular Rahim ağzı kanseri ilerleyen yaşlarda yani 35 ile 55 yaşları arasında görülebilen bir kanser türüdür. Rahim ağzı kanseri kadınlarda önlenebilen bir hastalıktır. Erken evrede yakalanılıp tedavi edildiği zaman yaşam oranı yaklaşık %100'e kadar varan bir hastalıktır. Fakat erken teşhis olmadığında ölümcül olan bir hastalıktır ve en fazla yaşam süresi 2 yıldır” şeklinde konuştu.
Rahim ağzı kanserinin virüslerle oluştuğunu söyleyen Kumcular, Yaklaşık %99 oranında HPV virüsüyle oluşan bir hastalıktır. Rahim ağzı kanseri 1970'li yıllardan sonra yaklaşık iki kat artmıştır. Önümüzdeki yirmi yıl içerisinde ise daha fazla artması beklenen bir hastalıktır. Sigara içmek rahim ağzı kanserini yaklaşık iki kat arttırmaktadır. Sigara HPV virüsü taşıyan kadınlarda HPV virüsünün vücuttaki etkilerini arttırmaktadır. Bu kanser türü sosyo ekonomik seviyesi düşük olan yani sebze, meyve tüketmeyip yetersiz beslenen hastalarda da sıklıkla görülebilmektedir” ifadelerini kullandı.