SİGORTA CİNİ BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

17.08.2018 10:51:31

Sigorta Cini Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Aydınlı Büyük Kayseri Gazetesi´ne verdiği röportajda önemli konulara değindi.

Klasikleşmiş sigortacılık anlayışının dışında bir perakende zinciri olarak hizmet veren Sigorta Cini, 2015 yılında açtığı Kayseri mağazasını müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için Sivas Bulvarına taşındı. Yeni adresinde müşterilerinin ihtiyaçlarına en uygun sigorta ürününü, bünyesinde bulunan 20 sigorta şirketi aracılığıyla karşılaştırmalı olarak sunan Sigorta Cini, yeni Kayseri mağazasında başarılarına yenilerini eklemeye devam edecek.  Sigorta Cini, her ailenin hayatın beklenmedik olaylarına karşı güvence altında olması gerektiğine inanıyor ve sağladığı karşılaştırmalı tekliflerle müşterilerine en uygun olan seçeneklerini sunuyor.  Yeni mağaza açılının kurdele kesimini; Sigorta Cini Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Aydınlı, Sigorta Cini Satıştan Sorumlu Grup Müdürü Fulya Argat, Sigorta Cini Kayseri Mağaza Müdürü Demet Kızılkaya eşliğinde gerçekleştirildi.

 

 /resimler/2018-8/17/1053371854549.jpg /resimler/2018-8/17/1054048417580.jpg

Sigorta Cini kimdir?

Sigorta Cini Uluslararası bir grup olan NN Grubu´nun Türkiye´deki bir yatırımı. NN Uluslararası sigortacılık grubu. Avrupa´da ve Japonya´da mevcut.  Türkiye´de de NN hayat emeklilik bir şirketimiz. Sigorta Cini´yi de ikinci bir şirketimiz olarak kurduk, 5 sene önce. Sigorta Cini olarak biz her türlü her türlü sigorta ürününü müşterilerimize ulaştırabileceğimiz sigorta mağazalarını konsepti ile çalışıyoruz. Şuan 14 farklı şehirde toplam 35 sigorta mağazamız var. Bu sigorta mağazalarımız 20 farklı sigorta şirketinin ürünlerini müşterilerimize sunuyoruz.

 

Sigorta Cini olarak bünyenizde hangi sigorta şirketleri bulunmaktadır?

20 sigorta şirketi ile çalışıyoruz. Bunların içinde Bireysel Emeklilik ve hayat alanında kendini kardeş şirketimiz olan NN Hayat Emeklilik ile çalışıyoruz.  Onun dışında pazarda ilk 10´daki şirketlerin hepsi bizim ile çalışıyoruz.

 

Sunduğunuz önemli hizmetler nelerdir?

Bizim sunduğumuz hizmetlerde en öne çıkanı ise çok fazla sayıda şirketle çalıştığımız için her bir müşterinin kendi ihtiyacına en uygun sigorta ürününü ve en uygun fiyatı bulabilecek alt yapımız var. Bir yazılım sayesinde Kasko ve trafik sigortası almak isteyen müşterilerimizin araç bilgilerini yazılımımıza bir kere girdikten sonra tüm şirketlerden hem ürünlerin yanı kasko poliçesinin şirketten şirkete değişen içeriklerini hem de fiyatlarını karşılaştıran bir sayfa olarak müşteriye sunuyoruz.  Dolayısıyla her müşterinin kendi tercihini göre kendi bütçesine göre kendi ihtiyaç duyduğu hizmetlere göre o ürünü rahatlıkla seçmesin sağlıyor. O sebeple herkese hitap eden bilen ürünlerimiz mevcut. Bununla birlikte tabi Kasko, trafik sigortalarının ötesinde biz tamamen sigortacılık üzerine kurulan bir konsept olduğumuz için bu alanda diğer tüm ürünler ile ilgili ciddi bir deneyimiz var. Biz her ailenin ihtiyaç duyabileceği konut sigortaları, sağlık sigortaları, bireysel emeklilik sözleşmeleri ve hayat sigortaları gibi tüm sigorta alanlarında müşterilerimize danışmanlık sunuyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun sigorta ürünlerini en uygun fiyatlarla 20 şirketten nerden temin edebilecekleri konusunda müşterilerimize destek oluyoruz. Bizim sigorta mağazası olarak konumladığımız 35 mağazamızdan müşteriler her zaman öğrenmek istedikleri, bilmek istedikleri, fiyat almak istedikleri her hangi bir sigorta ürünü için bu mağazalarımızı ziyaret edebilirler.

 

 

 

Müşteri memnuniyet nasıl?    

Kayseri´de olduğu gibi daha çok bulunduğumuz her yerdeki toplumla insanlarla iletişim kuracağımız yerlerde mağaza açmak istiyoruz. O yüzden de bizim sloganımız Mahalleniz sigortacısı daima yanınızda. Böyle kurguladığımız zaman mağazasının birkaç ay oturma, insanları tanıma süreci oluyor. Ondan sonra gelip bakmaya başlıyorlar, soruyorlar ve fiyat alıyorlar. Ondan sonrası ise bizim verdiğimiz bu karşılaştırma ve danışmanlık hizmetinden memnun olan müşterilerimizin hep çevrelerinden, arkadaşlarından, komşularından da bizi yönlendirdiğini ve hatta birlikte alıp getirdiğini görüyoruz.  Bu açıdan bizim için birçok mağazamızda müşteri ile kurduğumuz bu iletişim sayesinde çok güzel geri dönüşümler alıyoruz.

 

Şirketiniz kaç kişiye iş olanağı sağlıyor?

Bizim şirketimiz dediğim gibi 14 farklı ilde 35 mağazamız var. Sahada bu mağazalarımızda çalışan toplam 80-90 civarında çalışanımız sahada müşterilerimize bire bir hizmet veriyor. Bununla birlikte Genel müdürlük kadrosuyla birlikte toplam 180 civarında.

 

 

Kayseri´de sigortacılığa ilgi nasıl?

Biz Kayseri´de mağazamızı 2015 yılında açtık. Biz 2013 yılında kurulmuş bir şirketiz.  Dolasıyla hemen 2 yılımızda Anadolu´ya yayılım sırasında öncelik gördüğümüz illerden bir tanesiydi Kayseri´ydi ve burada bugüne kadar aradan geçen 3 senelik dönemde çok güzel ciddi dönüşümler elde ettik. Müşterilerimiz ile güzel iletişim kurduk.  Şuan ki bulunduğumuz Kayseri´deki yeni mağazamıza taşınarak hem müşterilerimize daha yakın olmak hem de mağaza konseptimizi yenilemek istedik. Bu dönüşümler sebebiyle mağaza taşıma ile birlikte buraya yeni bir yatırım yapma kararı aldık.

 

Yaz döneminde özellikle tercih edilen ve rağbet gören poliçeler nelerdir?

Bizim genel olarak satışlarımız ile ilgili dönemsellik araçları takip ediyor. Dolayısıyla yılsonuna doğru ne kadar çok araç satılıyorsa sigortalarda o şekilde devam ediyor. Onun dışından yaz dönemine denk gelen araç sigortalarının yanı sıra tabi seyahat dönemi olduğu için ciddi sayıda seyahat sigortası satabiliyoruz. Bununla birlikte bizim her gelen müşterimize önerdiğimiz bir şey var, oda siz tatile gittiğinizde evinizden uzakken evinizin başına bir sürü gelebilir.

 

 Sigorta Cini´ne katılmak isteyen acentelere ne gibi avantajlar sağlıyorsunuz? 

Açtığımız 35 sigorta mağazalarımızın hepsinde açtığımız bölgede daha önce daha önce çalışmış daha acentelik yapmış, oradaki insanlarda belli iletişim kurmuş sigorta acenteleri ile iş birliğine gidiyoruz.  Bunu yaparken de aramıza işini büyütmek isteyen daha profesyonelce sigortacılık yapmak isteyen müşterilere sunduğu hizmetler ürün çeşitliliği ve şirket çeşitliliğini artırmak isteyen arkadaşlarımız seçip onları aramıza katılıyoruz. Onlara da genel fırsatlar paketi sunuyoruz.  Bununla için de birlikte çalıştığımız 20 sigorta şirketi bu şirketlerin ürünlerini karşılaştıran yazılım. Burası gibi cadde seviyesinde görünürlüğü markalama ve konsepti olan sigorta mağazası. Bizim karşılaştırma ekranımız aynı zamanda online müşteriye açık. Türkiye´nin en çok ziyaret edilen üçüncü online karşılaştırma sitesine sahibiz sigorta alanında. Buraya gelen müşterilerimizi en yakın mağazaya yönlendirmek gibi hizmetlerimiz var. Bu fırsatların hepsini sunarak daha büyümek isteyen ve daha profesyonelce bu işi yapmak isteyen acentelere iş yerlerini büyütme imkânı sunuyoruz.

 

 

 

Sizce acenteler niçin Sigorta Cini´ne katılmalılar?

Bu işi yaptığınız zaman belli bir külfetleri var.  Bir yeriniz olması, yasal mevzuat gereği çalıştırmanız gereken çalışan sayısı belli. Bununla birlikte birçok masrafınız var. Belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra bunu büyütmeniz lazım o da ek maliyet yaratıyor. Potansiyeliniz var ama daha fazla müşteriye ulaşamıyorsunuz. Buna ulaşabilmek için ya belli bir yatırım yapmanız lazım. Bunu yapmışken de bir yandan müşteri  veri  tabanınızla ilgili belli bir yazılım ile yatırım yapmanız lazım. İşte biz bunları sunuyoruz. Sonuçta biz bunu tüm Türkiye´de yapan ve belli bir büyüklüğe ulaşmış, belli bir sayıda acente ile birlikte onları bünyesine katarak çalışmaya başlamış bir grubuz. İşte bu alt yapının hepsi bizde mevcut. Biz katılan acentelere geriye kalan ulaşmak istediği yeni müşterilere zaman ayırmak. Bilinirliği markayı, hizmet kalitesini yazılımı kullanarak mümkün olduğunca fazla kitleye ulaşıp hizmet sunmak. Bunu yapmak isteyen bütün acentelere de kapımız açık.

 

 

Sigorta Cini´nin bundan sonraki hedefleri nelerdir?

Bizim başlangıçta ortaya koyduğumuz bir cümle vardı o da şu, Biz her ailenin hayatın beklenmeyen olaylarına karşı güvence altında olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sigortacılık çerçevesinde baktığınızda müşterilerimize hak eten neye ihtiyacı olduğunu, buna neden ihtiyacı olduğunu, bunu hangi maliyetlerle alacağını, ailesini nasıl güvence alacağını anlatmakla ilgili. Bunu yapabilmek için biz her türlü kanala yatırım yapıyoruz. Online kanalarımıza yaptığımız gibi fiziki kanallarımıza yatırım yapıyoruz. Mahallelerde insanlarla iç içe olabileceğimizi ve insanlarla yüz yüze iletişim kurabileceğimiz yerlerde olmayı istiyor. Bu yüzden de mağaza yatırımımıza devam edeceğiz. Son zamanlarda mağazalarımız arasında Trabzon´u ekledik, şimdi Edirne´yi açacağız. Belki Antalya´yı açacağız.  Daha fazla ilde daha fazla müşteriler ile daha fazla yerde bu iletişimi yaparak bir nevi sigortanın neden gerçekten

bir ailenin ihtiyacı olduğunu anlatan bir misyonumuz var.  Bu misyonumuzu çerçevesinde müşteriye ulaşabilecek online yada fiziksek bütün kanallara yatırım yapmaya devam edeceğiz.

 

Röportaj: Yeşim Eminel