SIR-NEY GRUP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİLER.

19.09.2015 11:05:47

Kayseri´de çoğunluğu öğrencilerden oluşan Sır-Ney Grup, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu´nu ziyaret etti.


Üç yıl önce kurulan, çoğunluğu öğrencilerden oluşan 40 kişilik grup, amaçlarının topluma müziği sevdirmek ve genç yetenekleri topluma kazandırmak olduklarını belirti.
Kırk kişilik grupta bulunan bazı öğrencilerin dışarıdan hiçbir destek almadan bir müzik enstrümanı öğrendiklerini, yüce yaratanın vermiş olduğu gizli yetenekleri gün yüzüne çıkararak , grup oluşturduklarını, Tek ses olmayı hedeflediklerini belirten grup sorumlusu Erkan Tatay, "Amacımız topluma Türk müziğini sevdirmek. Bu amaçla da aynı isimle internet sitesi oluşturduk. Kısa zamanda takipçi sayısı binleri buldu ve Kayseri halkından destek bekliyoruz" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek ?Birey olarak bir sosyal faaliyette bulunmak güzel bir şey, dahası grup olmak ayrı bir güzel. Sizleri bu konuda kutluyorum? dedi.
Ziyarette, Sır-Ney grup İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu´na kısa bir müzik dinletisi sundu. Ziyaretin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu´na grup üyesi Erciyes Üniversitesi öğrencisi Gineli Ciba, bakır işleme ?VAV´ yazılı tabloyu takdim etti.