SOHBETİ BIRAK ŞU HALE BAK!..

7.08.2014 11:09:45

Melikgazi Belediyesi sınırları içerisinde kalan ve kentin tam merkezinde yer alan 50. Yıl Dedeman İmam-Hatip Orta Okulu'nun önü, çöpten manzaralardan geçilmez hâl aldı. Büyükkılıç'a sitem yağdı.

  Kayseri’nin orta yerini resmen çöp götürdü.

  Melikgazi Belediyesi sınırları içerisinde kalan ve kentin tam merkezinde yer alan 50. Yıl Dedeman İmam-Hatip Orta Okulu’nun önü, çöpten manzaralardan geçilmez hâl aldı. Balıkçıların tam sıralandığı Sivas Caddesi’nin başlangıcının tam arkasında kalan bölgede toplanmayan çöpler ve bunlardan yayılan kötü koku, vatandaşa “pes” dedirtti.

  Her gün binlerce inasanın geçmek zorunda kaldığı bölgede zamanında toplanmayan çöplerin ve atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlığını gizlemeyen esnaf ve halk, “Eğer şehrin en göz önünde kalan yeri böyleyse, kenar mahalleleri hiç düşemiyoruz, hayal edemiyoruz” görüşünde birleşti.

  Yalnıca pislik yığını ve koku değildi elbette endişe yaratan. Bilinçli vatandaşın, tamamı hijyen unsarının ayaklar altına alınmasının getireceği-bulaştıracağı hastalıklar konusunda da duyarlıydı ve Melikgazi Belediyesi ve Başkan Memduh Büyükkılıç’a adeta sitem yağdı.

  Gazeteci Mehmet Yılmaz’ın bu fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde yayınlamasının ardından kısa süre içinde yapılan yorumlar, durumun vehametini ortaya koydu. Ortaya çıkan fotograf  böyleyken, Melikgazi Belediyesi’nden dün yayımlanan bültende, “Başkan Büyükkılıç  İldem’de vatandaşla sohbette” diye gönderide bulunması, tepkinin daha da büyümesine neden oldu.

  Büyükkılıç’ın 30 mart seçimlerinden sonra sergilediği performanrs, Kayseri’de ciddi biçimde tartışma ve eleştiri konusu oldu.  (Haber Merkezi)