SOKAK BU KAVGAYA NE DİYOR?

25.03.2015 10:15:17

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı arasında ki kavga gittikçe büyüyor.

AKP'de kuruluşundan bu yana en şiddetli kavga yaşanıyor. ‘Bülent Arınç, seni istemiyoruz' diyen Melih Gökçek'e Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, ‘haysiyetsiz, terbiyesiz, kucağa oturan' sözleriyle yanıt verdi.  Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, İmralı'ya gönderilecek pazarlık heyeti konusunda yaptığı açıklamalarda üstü kapalı Erdoğan'ı hedef almasıyla patlak veren iktidar krizinde hakaretler havada uçuşuyor. Arınç, kendisini fitne çıkarmakla suçlayan Melih Gökçek için Terbiyesiz, haysiyetsiz” ifadelerini kullandı, Ankara'yı paralel yapıya parsel parsel vermekle” suçladı. Arınç, 7 Haziran'dan sonra Gökçek'in 100 tane kusurunu ortaya çıkaracağı söyledi. Gökçek'te önceki gece Arınç'a açık mektup yayınladı.

Birbirlerinin açıklarını gün yüzüne çıkaran ikiliye ise soruşturma açıldı. Arınç ve Gökçek arasında ki kavga süre dursun, vatandaşlar bu konuda neler söylüyor? Gazetemiz bu sorunun cevabını araştırmak için sokağa çıktı ve halkın nabzını tuttu.

Burak Güngör

Etme bulma dünyası bu. Zamanında birilerinin âhını aldılar, şimdi onun bedelini aldılar. Dün de haklarında soruşturma açılmış. Bu daha önce yapılmalıydı. Bence geç kaldılar. Ama ne yazık ki insanlar hala bunlara inanıyor, oyları yine düşmez. Aziz Nesin'in dediği gibi bu milletin yüzde 90'ı aptal.

Eda Nur Göl, Merve Kırçalı

Onların arasındaki mevzu bitmez. Bülent Arınç'ın son dönemi olduğu için gitmeden tüm kirli çamaşırları döküyor ortada. Eskiden beri süre gelen aralarında ki anlaşmazlıklar bugün su yüzüne çıktı. Vatandaşlar da AKP'den çok rahatsız. Artık son bulmalı bunların saltanatı…

Metin Cesur

İkisini de sevmem, daha beter olsunlar. Anketlerde düşen oy oranları düğümü çözdü. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olduktan sonra, otoriteyi gevşetti. Bu olayların devamı gelir. İki tarafta haklı değil, her ikisi de birbirin pisliğini ortaya çıkarıyorsa ve bunlar eskiden dostsa, her ikisi de doğru söylüyordur. Bülent Arınç nasılsa son dönemim diye bunları söylüyorsa, ayıp ediyor. Nasılsa tekrar vekil olmayacağım diye yakıp yıkıp gidiyor. Bu çok yanlış, hepsi kişiliğini ortaya başladı. Vatandaş geç de olsa öğrenecek bunları.

Atilla Yıldız

Bizim halkımız artık bilinçli oynanan oyunların farkında. Çok ciddi şekilde oyları düştü, bu kavgalar da bunun göstergesi. Fuat Avni'nin de Bülent Arınç olabileceği söyleniyor. Son dönemi olduğu için giderayak partiyi yakıp yıkacak. Ben iki dönem AK Parti'ye oy verdim ama artık vermeyeceğim. Ne oyunlar oynadıklarını ben gördüm.

Enver Akgündüz

Her ikisi de hukuk okumuş, ne istediklerini bilen insanlar. Söz konusu siyaset olunca ben orada her şey olabilir diye düşünüyorum. Fikir ayrılığı vardır, ortak amaç uğruna gündemi meşgul etme amacı vardır. Bunun zamanla göreceğiz. Aynı camia içerisindeler. Bu her partide olan anlaşmazlıklardır. Bir paralel söylemidir gidiyor, bu işin içerisinde başka iş var.

Melik Gökçek iyi yapmadı. Kendisi ne parti başkanıdır ne de parti sözcüsüdür. Onun bu davranışına vatandaş olarak karşıyız. Bülent Arınç'ta başbakanlık hayalleri kuruyordu. Onun yşerine Davutoğlu Başbakan olunca o da partiye küstü. Olayın aslı budur. Ben iç işleri bakanı olsam Melih Gökçek'i açığa alırım, bir sürü yolsuzluğu gün yüzüne çıktı.

Orkun Kalkan

Bence bu ikisi arasında yaşanan danışıklı dövüş. Bir sansasyon yaratıp, yine AKP'nin mağduru oynaması için yapılan bir oyun bu. Böylelikle yine oylarını artıracaklar. Başbakan da Melih Gökçek'i maşa olarak kullanıyor. Dün de haklarında bir soruşturma başlatılmış ama bunun da üzerini örterler. Kovuşturmaya gerek yok derler. Bilindik hikâye bunlar.

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: SOKAK BU KAVGAYA NE DİYOR?