SOKAKTA DA SINIFTA KALDI

21.05.2016 10:27:37

Dün gazetemizde manşetten duyurduğumuz ?Kocasinan´ın Vay Haline? başlıklı haberimize sokaktaki vatandaş da tepkisiz kalmadı. Vatandaş, ?Gerekirse makam aracını satacaksın, daha ucuzuna bineceksin ama o borcu ödeyeceksin? dedi.

 

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ın bindiği makam aracına, 37 Bin 130 TL´lik işçi alacağı yüzünden haciz konulmasına sokaktaki vatandaşlar da ilginç yorumlarda bulundu.

Kocasinan Belediyesi´ne bağlı İmar A.Ş´nin Eski çalışanlarından Mehmet Karahan, işten ayrılınca Belediyeyi dava etmişti. Kayseri 4. İş Mahkemesi´nde görülen dava işçi Mehmet Karahan lehine sonuçlanmıştı. Belediyesi´nden 37 Bin 130 TL alacaklı olan Mehmet Karahan, alacağını normal yollarla tahsil edemeyince, avukatı Ali Sarı kanalıyla Gevher Nesibe Mahallesi Tekin Sokak üzerinde bulunan Kocasinan Belediye binasına haciz gönderdi. Müvekkili Mehmet Karahan´ın Kocasinan Belediyesi´nden alacağı parayı tahsil etmeye giden Kayseri Barosu´na kayıtlı Avukat Ali Sarı, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar´ın AUDİ A 6 Marka 38 KS 001 plakalı makam aracına haciz kararı çıkarttırdı. Bu duruma sokaktaki vatandaşların yorumları ise şöyle oldu:

 

Sezgin Togan: Bu belediye kendisini Türkiye´de örnek belediye olarak gösteriyor. Böyle bir şey atlanıyorsa demek ki Ahmet Çolakbayrakdar´ın ekibinde bir sıkıntı vardır. Bu miktar önemli değil, ödenmeyecek bir miktar değil ama demek ki umursanmıyor. İnsanlar da yolumuz yapılıyor, köprümüz yapılıyor diyorlar. İşte halimiz bu.

 

Özkan Altundal: Bu arkadaşlar lafa geldiğinde belediyeciliği çok iyi bildiklerini söylüyorlar. İşçinin alacağı varsa bunun bir şekilde ödenmesi gerekiyor. Gerekirse makam aracını satacaksın, daha ucuzuna bineceksin ama o borcu ödeyeceksin. Bir işçinin başına gelmiş bu ama bunun gibi birçok işçi vardır. Onlar da seslerini çıkaramıyor olabilir, nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyor olabilir. Bu olay da başkanın ve ekibinin utancıdır.

 

Nesrin Şahin: Miktar çok küçük. Ödenmeyecek bir rakam değil. Keşke iş bu kadar büyümeden, haciz olayı olmadan ödenseymiş.

 

Halil Öztürk: Bir tek işçinin bir tek alın terini yiyenin vicdanından şüphe ederim. Çünkü işçinin alın teri kutsaldır. Peygamber Efendimiz işçiyi çalıştırınca emeğini, hakkını alın teri kurumadan verin demiş. Emeğin hakkının ödenmesi en kutsalıdır.

 

Murat Yağmur: Koskoca Belediyenin o kadar parası yok muymuş. Neticede işçiler bu toplumda en düşük maaşla çalışan kesim. Kendileri 1300 TL ile geçinmeye çalışsınlar bakalım, o kadar kolay mı? Her konuda bu ülkede memura ve üst kademedekilere sahip çıkılıyor. Bizler alın terimizle 3 kuruşa tamah ediyoruz. İşçi kardeşimi hakkını aradığı için tebrik edip alnından öpüyorum.

 

Ahmet Taşdemir: Haberi sabah internet sitenizden okudum. Eğer bu hükümetin koskoca belediyesi bir işçinin hakkını yiyebiliyorlarsa vay bizim halimize dedim. Zaten bu devirde ne olursa garibana olur.

 

Safure Demir: Biz belediyede çalışanlara özeniriz. Kendimiz özelde çalıştığımızdan maaşımız hem düşük hem de zamanında alamıyoruz. Demek ki göründüğü gibi değilmiş. Allah hepimize yardım etsin ekmek parası kazanmak çok zor.

Haber: Berna Utaş



Anahtar Kelimeler: SOKAKTA SINIFTA KALDI