STK´LARA FETO OPERASYONU!

23.09.2016 09:53:13

FETÖ/PDY operasyonunun bu kez hedefi, sivil toplum örgütleriydi. GESİAD, Kimse Yok Mu Derneği ve Bedii Özel Eğitim Kurumları´na yönelik soruşturma kapsamında 65 gözaltı kararı çıktı.

n Kayseri´de yürütülen FETÖ/PDY operasyonu çerçevesinde GESİAD, Kimse Yok mu Derneği, Bedii Özel Eğitim Kurumları yöneticisi 65 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerin ev ve iş yerinde aramalar yapıldı.
Alınan bilgiye göre, Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde yapılan operasyonda GESİAD, Kimse Yok mu Derneği ve Bedii Özel Eğitim Kurumları yöneticisi 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 65 kişinin ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldığı bildirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunanlardan 14 kişinin daha önce tutuklandığı, 9 şahsın ise yurt dışında firarda bulunduğu kaydedildi.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından GESİAD, Kimse Yok mu Derneği ve Bedii Özel Eğitim Kurumları yöneticilerine yönelik yapılan FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınanlar doktor kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde yapılan operasyonda Adem Ceren, Aslan Demirci, Aziz Can, Erhan Gökhan, Kamil Erülgen, Mahmut Aydoğan, Mehmet Akgül, Mehmet Zahit Güleç, Mustafa Arslantaş, Osman Özgün, Sami Dereceli, Süleyman Başak Buko, Şerafettin Bulut, Teksel Arman, Ümit Özen, Ali Erginler, Derya Tuncer, Erhan Atay, Levent Somtaş, Mustafa Göktürk, Necmettin Bebütoğlu, Osman Akdemir, Osman Çelik, Ömer Arı, Sabahattin Sürmen, Fevzi Özyürek, Özgür Nuray Özyürek, Bedii Parlak, Nurhan Yeşilbaba, Adem Dost yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar doktor kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü.



Anahtar Kelimeler: LARA FETO OPERASYONU