TARAFTARLIKTAN YÖNETiME UZANAN BiR SEVDA KAYSERİSPOR

23.02.2015 07:50:27

Kayserispor yedek yönetimde bulunan iş adamı İsmail Solak ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Kayserispor sevdası ilkokul zamanında başlamış. Taraftar olarak başladığı sevda da şimdi ise yönetim kurulunda görev yapıyor. Kayserispor maçlarını için A

İsmi İsmail Solak...?Tam bir Kayserispor aşığı... 16 Yaşında ilk defa taraftar olarak girdiği Atatürk Stadı hayatının akışını değiştirdi... Sarı-Kırmızılı renklerle tanıştığı o gün Kayserispor aşkı başladı ve her geçen gün büyüyerek devam etti. Bu aşkı gurbete gitmeside bitiremedi aksine dahada büyüttü. Avusturya`ya çalışmak için giderken, Kayserispor sevdasınıda yanında götürdü. İşlerini büyütürken, aklında hep Sarı-Kırmızı renkler vardı. Zaman geçti, kendi işinin patronu oldu.?Bu durum büyük aşkına daha çok zaman ayırmasınında yolunu açtı. Her hafta maçlar için Avusturya-Türkiye arasında mekik dokumaya başladı. Kayserispor`un maçlarının yanında antrenmanlarını da kaçırmaz oldu. Öyle ki takımın Avusturya kamplarında başrol oynamaya başladı. Kulübe olan bu büyük sevgisi yönetim kurulu üyelerinin dikkatini çekince kendisine yönetimin kapıları açıldı. İki dönemdir Kayserispor yönetiminde yer alan İsmail Solak ile sizler için taraftarlıktan yönetime giden bu büyük Kayserispor sevdasını konuştuk. Yeni sezonu değerlendiren Solak, Memduh Borazan`a ilginç bir okadar da keyifli cevaplar verdi. Bizde bu güzel röportajı sizinle paylaşıyoruz...

 

Röportajımıza sizi tanıyarak başlayalım mı?
Sarıoğlan'a bağlı Gaziler Kasabasındanım. 30 yıla yakındır Avusturya'da yaşıyorum. 18 yıldır kendime ait iş yerim var. Serbest çalışıyorum. İnşaat işleri ile uğraşıyorum. 16 yaşından beri Kayserispor'u takip ediyorum. Son 10 yıl içinde daha aktif olarak ilgileniyorum. Her zaman kulübün içindeyim. Takımın her zaman yanındayım.

 Kayserispor sevdası nasıl başladı?

Kayserispor sevdası ilkokul yıllarında başladı. Okuldan kaçarak maça giderdim. Biletimiz olmazdı duvara tırmanırdık. Öylelikle Kayserispor sevdası başladı. Son 4-5 yılda da bir sezonda 36 maç varsa 20 maça geliyordum. Bu sezonda 12 maça geldim hem deplasmana hem de iç saha maçlarını yakından takip ediyorum.

 Taraftar olarak başladınız ve şimdi ise yönetimdesiniz yani öyle mi?
Yönetimde başkan olsun diğer yönetim kurulu üyeleri olsun benim bu ilgimi gördükten sonra kendileri beni yönetime layık gördüler. Hepsine teşekkür ediyorum. İçlerine aldılar. Dışlamadılar beni taraftar gibi yabancı gibi hep onlarla beraberim. Bundan önceki yönetimde asıl üyeydim şimdi yedek üyeyim benim için yedek asıl fark etmez. Maddi fazla bir katkım olmasa bile manevi olarak tüm kalbimle beraberim. Destekliyorum. Tüm takımın yanındayım. Kayserispor çok iyi bir takım. Recep Başkan 10 yıl takımı en iyi şekilde yönetti. Kayseri'yi asansör takım olmaktan kurtardı. Marka yaptı. Geçen yılda baya şansızlıktan dolayı hakem hatalarından dolayı maalesef Kayserispor ister istemez istediğimiz yerde değil ve PTT 1.Lig'e düştü. Bunda %90 hakem hataları ve kasıt var diye düşünüyorum ben. İnşallah bu sezon Kayserispor layık olduğu Süper Lige döner.

Sezon başında yaşanan yönetim krizini nasıl değerlendiriyor sunuz?
 Tüm takım oyuncularını tebrik ediyorum. 3-4 ay paralarını almamalarına rağmen hiçbir şeyi eksiltmeden devam ettiler. Bunda Genel Menajer Süleyman Hurma'nın büyük etkisi var. Takıma destek oldu. Takımı topladı, kurdu. Futbolcularda Süleyman Hurma'ya inandı. Büyükşehir Belediye Başkanına inandı. Oyuncularımız Kayserispor'da paralarının kalmayacağını bilerek devam etti oyuncu kardeşlerimiz.

Yeni yönetimi nasıl değerlendiriyor sunuz?
 Kayserispor'da Mehmet Özhaseki'nin takıma sahip çıkmasıyla beraber daha güçlü bir yönetim oluşturuldu. Kayserispor'un ileri gelen iş adamları toplandı. Bekir Yıldız iyi bir başkan. Kayseri'nin bildiği tanıdığı iyi bir kişiliğe sahip. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz. Kayserispor'da üst üste maç kazanınca seyircide biraz daha kıpırdanma oldu. Bunda Pasoligin etkisi var. Kulübün başlatmış olduğu Pasolig kampanyasının büyük etkisi oldu.

 Taraftarın Genel Menajer Süleyman Hurma'yı bağrına basmasını nasıl değerlendiriyor sunuz?
Bundan 1-2 yıl öncesinden taraftarın yönetime küsmesi, Süleyman Hurma'ya küsmesi ile taraftar anlamından baya eksiklik oluşmuştu. Kayserispor ile tarafrı şimdi yeniden kucaklaşıyor. Daha önceki eski stadımız doluyordu ama biliyorsunuz eski stadımız 15-18 bin kişilikti. Şimdiki stadımız 38 bin kişilik olduğu için seyirci dağınık oturuyor.?Bu nedenlede fazla kalabalık gözükmüyor. Bu şehir bu takımı desteklemeli, bu stadı doldurlı. İnşallah ful stada oynayacağımız günler gelecek. Güçlü bir taraftar. Kaliteli bir transfer olursa gelecek yıllarda isimli iyi futbolcular geldiği zamanlarda taraftarda takıma sahip çıkacaklardır.

Cüneyt Dumlupınar'ın performansını için neler söyler siniz?

Cüneyt Dumlupınar bildiğiniz üzere daha önce Tolunay Kafkas ve Ertuğrul Sağlam'ın yardımcılığını yaptı. Kayseri'yi bilen birisi. Futbolcularla abi kardeş gibi ve çok iyi diyaloğu var. Futbolcularımızla çok iyi anlaşıyor. Tecrübeli çalışkan birisi Cüneyt Dumlupınar. Buda takıma yansıdı ve başarı geldi.

 

Kayserispor'un Türkiye Kupası`nda final oyna ihtimalini nasıl değerlendiriyor sunuz?
Tabiî ki isterim. Bunu kim istemez ki. Kayserispor'un ilk hedefi Süper Lige çıkmak. İlk olarak ligi düşünüyor. Kupada belki buraya kadar geleceğimizi kimse düşünmüyordu ama oyuncularımız her oynadıkları maçta büyük özveri ile oynadılar ve hem ligde hem kupa yolumuza en iyi şekilde devam ettiler. Tüm takım, kulüp ve şehir istiyor artık çeyrek finale kadar geldik bundan sonra hedefimiz final oynamak.

Kayserispor'un ligde kalan maçlarını nasıl değerlendiriyor sunuz?
Düşmemeye oynayan takımlar çok tehlikeli. Bundan sonraki oynayacağımız bütün maçlar zor. Maç maç düşünüp her maçı kazanmak istiyoruz. Diğer takımlar bizi ilgilendirmiyor ve biz önümüze bakmalıyız. Lig bitmeden 3-4 hafta önceden ben bu işi bitireceğimizi düşünüyorum. Bu hafta sonu sahamızda oynayacağımız Adana Demirspor maçı zor geçecek ama kazanarak rakibimizle aramızdaki puan farkını açacağız.

Mehmet Özhaseki'nin milletvekili adayı olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Mehmet Özhaseki başkanın meclise gitmesi Kayseri için avantaj ve artı. Kayserispor ve Kayseri için yararlı olur. Mehmet Özhaseki'nin meclise girmesi hak ettiği yerdir. Bundan sonra artık mecliste devam edecek. Desteğinin ve yardımlarının Kayseri'ye ve Kayserispor'a hiçbir zaman bitmeyeceğini biliyorum. Kayseri ve Kayserispor için hayırlı olsun.

 Kayserispor Süper Lig'e çıkar mı?
Ben cani gönülden inanıyorum Kayserispor bu sezon ligin bitimine 3-4 hafta kala önce şampiyonluğunu ilan edecek. Sezon başında beri bu takımın tek amacı Süper Lige dönmek. Kadro ve teknik heyet ile PTT 1. Ligi`ne fazla geliyoruz. Ligin sonunda hedeflediğimiz Süper Lig'e yeniden döneceğiz.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Kayseri'nin havasını soluyanlar Kayseri`nin ekmeğini yiyenler Kayserispor'a sahip çıkmalı. Taraftarın Kayserispor'da bundan sonra daha çok destek olmasını istiyorum. Taraftarımızın İstanbul takımlarının taraftarı değilde Kayserispor, Erciyesspor ve Şekerspor taraftarı olmasını istiyorum. Biz günü birlik maça geliyoruz Avrupa'dan... Şehirde yaşayanlar stada beş dakikalık mesafede olan çoğu hemşerilerimiz kimse gelmiyor. Benimle röportaj yaptığını için teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık