TAVLUSUN CADDESİ AÇILIYOR

16.10.2015 09:21:39

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, 2015 yatırım programında yer alan Aşık Veysel Bulvarı ile Melikşah Caddesi´ni birbirine bağlayacak olan TAVLUSUN CADDESİ´NİN açılacağını ve bunun için çalışmalara başlanıldığını söyledi.


32 ev, yol için mülk sahiplerince yıkıldı?
Şehir içi yollara büyük önem verdiklerini çünkü bölgedeki yapılaşmayı yolların başlattığını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç ?Melikgazi Belediyesi olarak Aşık Veysel Bulvarı ile Melikşah Caddesi arasında yer alan 2100 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde yeni bir alternatif yol açılacaktır. Bu yolun açılabilmesi için Plan ve Proje Müdürlüğünce 32 ev kamulaştırılmış olup 17 ev sahibi ile anlaşılmış ve yol güzergahına isabet eden 17 ev mülk sahiplerince yıkılmıştır. Tavlusun Caddesi üzerinde mülkü bulunanlara yine bu semtte yapılan sosyal konutlarımızdan daire verilmektedir. Bu yol hizmete açıldığı andan itibaren bölgenin büyük bir eksikliğini giderecektir. Bu bölgede yol ile trafik akışı daha etkin, verimli ve güvenli hale gelecektir. Bu yol şehrin doğu bölgesinden gelen araçların Erciyes Üniversitesi´ne ve Talas ilçesine daha kestirme bir yoldan ulaşımını sağlayacaktır. Diğer yollarda da rahatlamaya imkân tanıyacaktır.? dedi.
Diğer kurumlar ile ortak çalışma yapılacak.
Yol çalışması sırasında Telekom, TEK, Kayseri Gaz, KASKİ gibi altyapı kuruluşları ile ortak çalışma yapılacağını ve altyapısı tamamlanmış olarak hizmete sunulacağını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Tavlusun Caddesi´nin açılması ile Melikgazi ilçesi olarak değil Kayseri şehri olarak trafikte büyük bir rahatlama ve güvenli ulaşım sağlanacağını kaydetti.
Yaklaşık maliyet 23 Milyon TL harcama ile?
Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, 2100 metre uzunluğundaki ve 30 metre genişliğindeki yolun açılabilmesi için kamulaştırma bedelleri dahil olmak üzere 23 milyon TL harcamada bulunulacağını ve bu rakamın yolun ne kadar önemli olduğunun bir ifadesi olduğunu sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: TAVLUSUN CADDESİ AÇILIYOR