TRT`YE BÜYÜK TEPKİ

12.11.2014 16:24:38

Kayserispor`un iç saha maçlarını naklen, dış saha maçlarını ise WEB Tv`den yayınlayan TRT`ye tepkilerini gösteren Kayserili yayıncılar bir ilke imza attı

PTT 1. Lig`de mücadele eden Kayserispor`un evindeki maçların canlı, deplasman maçlarının ise TRT WEB Tv`den verilmesi nedeniyle taraftarların stada gelmediğini söyleyen Kayseri`deki basın kuruluşlarının temsilcileri siyah kurdele takarak tepki gösterdi. TV1`de yayınlanan Sporkolik programının yorumcusu ve Gazetimiz Genel Yayın yönetmeni Metin Sönmez, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada TRT`nin, Kayserispor`un evindeki maçlarını canlı yayınladığı için taraftarların tribüne gelmediğini ifade ederken, ``Bizde bu duruma olan tepkimizi programa siyah kurdela takarak çıkarak gösterdik`` dedi. Kayseri`de yayın yapan televizyonların spor servisleri tarafından ortak bir kararla ortaya konulan tepkinin TRT`nin yayın politikasını değiştirmesini beklediklerini dile getiren Metin Sönmez, ``Kayserispor`a karşı uygulanan çifte standartın artık bir son bulması gerekli. Kayserispor hem kadro yapısı hemde oynadığı futbol ile bu ligin en önemli takımıdır. PTT Birinci Lig`e baktığımızda en büyük taraftar potansiyeline sahip olan Kayserispor`un sezon başından beri bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Üstelik bu haksızlık bir kamu kuruluşu olan ve Kayserili tara tarların vergisi ile ayakta duran bir yayın organı tarafından yapılıyor. Bizde tepkimizi göstermek için bu yolu seçtik`` dedi. TV1 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur, ise ``Kayserispor`un kendi evinde oynadığı maçların TRT tarafından canlı olarak verilmesi, taraftarların stat yerine maçı evde seyretmelerine ve Türkiye`nin en modern stadyumlarından biri olan Kadir Has stadyumunun boş kalmasına neden oluyor. Kayserispor`un deplasmandaki maçları ise TRT web tv`den yayınlanıyor. Biz bu uygulamanın değiştirilmesi ve TRT`ye bir tepki için spor programlarına siyah kurdele ile çıktık" dedi.
KayTV ve Erciyes TV Spor Müdürü Mustafa Gürbüz ise, "Bir karşılaşmada taraftarın desteğini arkasında hissetmeyen takım sanki maça eksik çıkıyormuş gibi oluyor. TRT`nin Kayserispor`un evinde oynadığı maçları canlı olarak vermesi, takımı kendi evinde yanlızlığa itiyor. Çünkü taraftarlar stadyuma gelmek yerine maçı evde izlemeyi tercih ediyorlar. Aslında TRT`nin Kayserispor`un deplasman maçlarını canlı, iç saha maçlarını TRT web TV`den vermesinin uygun olacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle biz de spor programlarımıza siyah kurdele takarak çıktık" ifadesinde bulundu.
(Spor Servisi)