Üniversiteli öğrenciler memleket yolunda

16.01.2016 10:02:51

Final sınavlarının sona ermesiyle yarıyıl tatiline giren üniversiteli öğrenciler memleketlerine gitmek için soluğu terminalde ve havaalanında aldı.

 

Erciyes üniversitesinde final sınavları biten öğrenciler memleketlerine tatile gidebilmek için Kayseri Havaalanı ve Kayseri Şehir Terminalinin yolunu tuttu. Çoğu fakültede dün son final sınavları yapıldı. Bütünleme sınavlarına kalmayan öğrenciler yarıyıl tatiline erken başladı. Dün son sınavı olan öğrencilerin çoğu okullarına valizleriyle birlikte gitti. Sınav sonunda ise memlekete dönmek için havaalanı ve terminalin yolunu tuttu. Uçak ve otobüs biletlerini erkenden alan öğrenciler bütünleme sınavlarına kalmamak için uzun bir ders çalışma maratonu geçirdi. Final sınavların bitmesiyle birlikte memleket yolu açıldı.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Galip Ezberci de memleketi olan Ankara´ya gitmek için otobüs bileti aldı. Ailesini çok özlediğini söyleyen Galip Ezberci, ?Ailemi görmek için Ankara´ya gidiyorum. Vize sınavlarından sonra da gitmemiştim. Bütünleme sınavlarına kalmadığım için daha uzun bir tatil olacak? dedi.

Haber: Ayşenur Sarıkaya