YABAN HAYVANLARI İÇİN YEM!

20.02.2015 11:43:52

Sarıoğlan'da tüm yollar açıldı, yaban hayatı için yemleme yapıldı

Sarıoğlan'da tüm yollar açıldı, yaban hayatı için yemleme yapıldı

Ağır kış şartlarının etkili olduğu Sarıoğlan'da, kar ve tipi nedeniyle sık sık kapanan yollar belediye ekipleri tarafından açılırken, yaban-av hayatı içinde  yemleme çalışmalarına ağırlık verildi.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Kayseri'de rüzgarın ve şiddetinin en fazla olması nedeniyle her kar yağışından sonra özellikle tipi, sis ve buzlanmanında hem yaşamı hemde çalışmaları etkilediğine dikkat çekti. Tüm olumsuzluklara karşın yolları açık tutmak, vatandaşların mağdur olmaması için karla mücadele ekiplerinin 24 saat durmaksızın çalıştığını belirten Başkan Yıldız, ilk etapta ana yolları açtıklarını, daha sonra mahalle aralarına girdiklerini açıkladı. Yıldız Son yağışlardan sonra Büyükşehir belediye ekibi yolu açarken arıza yaparak şarampole gitti. Bu nedenle o bölgeleri de biz açarak, aracı kurtardık. Karla mücadele ekiplerimizin çalışmaları tipili bölgelerde devam ediyor” dedi.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, hava sıcaklığının eksilerin altında, kar kalınlığınında giderek arttığı şu günlerde yiyecek bulmakta zorlanan yaban-av hayatı için  yemleme çalışmaları yaptıklarını de bildirdi. Yıldız Bizim bölgemizde besicilik yaygın. Bazı bölgelerimizde kurt sürüleri de var. Bu nedenle yırtıcı hayvanların yerleşim merkezlerine inmemeleri için  gelebilecekleri bölgelere sakadat, kemik, et, kuşlar için buğday, diğer hayvanlar içinde ekmek bırakıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızda kış günlerinde yaban-av hayatı için bizlere yardımcı olsunlar” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: YABAN HAYVANLARI İÇİN YEM!