YAMULA BARAJI SİNYAL VERİYOR!

27.01.2016 09:50:23

Yamula Barajı´na atılan kaçak ve yasa dışı ağlar olta balıkçılığı yapan vatandaşların tepkisine neden oluyor.

 

 

 

Kayseri´de Yamula Barajı´nda yapılan kaçak ağ ve yasa dışı avcılık balık neslini tehlikeye atıyor. Olta balıkçılığı yapan avcılar balıklarda gözle görülen azalmaların olduğuna dikkat çekti.  

Kayseri Amatör Olta Balıkçılar ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KOBder) üyesi Soner Kızmaz, hafta sonu Yamula Barajı´na gittiklerinde balık bulamadıklarını söyleyerek, ?Yamula Barajında ticari amaçlı kurulan bir kooperatif var. Adı Yamula Gölü Su Ürünleri Kooperatifi. Bu kooperatif üyeleri barajdan balık tutarak para kazanmaya çalışıyorlar. Biz de amatör olta balıkçısıyız. Bizim derdimiz hafta içi rahatlıkla gidip olta atmak. Kiralanabilir alanlarda hafta içi vatandaşların gidip balık tutması yasak. Sadece hafta sonu gidip balık tutabiliyorlar. Hafta sonu giden vatandaşlar da balık bulamıyor. Balıklar hem hafta sonu yoğunluğundan bıkıp ortaya çıkmıyor. Hem de yasal olmayan ağları kullananlar balıkları bitiriyorlar.  Bu şekildedir diye diye düşünüyoruz biz? şeklinde konuştu.

 

Kızmaz açıklamalarına şu şekilde devam etti: ?Amatör oltacıların en çok kızdığı nokta yasal olmayan ağ, kaçak ağ atanlar. Tarım İl Müdürlüğü kaçak ağ ile mücadelesinde bize göre eksik kalıyor. Tekne aldılar ve ağ topluyorlar. Bunlar Tarım İl Müdürlüğü´nün güzel uygulamalarından bazıları. Ama yeterli olmuyor. Biz akşam kaçak ağları ihbar etmek için aradığımızda mesai dışı diye müdahale edemiyorlar. Örneğin misina ağ atmak yasak. Misina ağ gibi kaçak, yasa dışı ağları kullananlarla mücadele etmek istiyoruz. Doğal hayatında olan balığı boy ve limit gerektirmeksizin katlediyorlar. Biz de buna çok karşıyız.?

Haber: Ayşenur Sarıkaya

 



Anahtar Kelimeler: YAMULA BARAJI SİNYAL VERİYOR