YOL AYRIMI

26.02.2016 09:42:20

-MHP Kayseri´de olağanüstü günler yaşıyor. Milletvekili Halaçoğlu´nun ?kongre isteriz? safına yatay geçiş yapmasının yankıları sürüyor. Halaçoğlu ile düne kadar birbirlerine iltifatlar eden İl Başkanı Ersoy, bu kez istifa istedi. Bu arada bir de Parti

MHP´de Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıklayarak, ?olağanüstü kongre çağrısı? yapan Ümiz Özdağ´ın yanında yer alan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bu tavrıyla İl Teşkilatı´na resmen büyük şok yaşattı. Düne kadar, birbirlerine iltifatta sınır tanımayan İl Başkanı Baki Ersoy ve Halaçoğlu´nun arasına derin uçurumlar girdi. İl Başkanı Ersoy, Halaçoğlu´na, ?Derhal istifa et? çağrısı yaptı.

  1 Kasım seçimleri sonrası MHP´de sular durulmuyor. Yaşanan seçim yenilgisinin ardından, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener´in, genel merkeze bayrak açması ve kongre isteğiyle birlikte hemen hemen tüm teşkilatlarda başlayan tartışma sonrası gerginlik tavan yaptı. Tüm bu tartışmalar yaşanırken, MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, ? Bizim Liderimiz Devlet Bahçeli´dir. Kayseri´de oyun bozulur, tek bir delegemiz bile bu oyuna alet olmayacak? açıklaması yapmıştı. Hatırlanacağı üzere, Bahçeli´ye destek açıklaması için düzenlenen kahvaltıya Kayseri Milletvekili Halaçoğlu da katılarak, ?Genel kurul tarihimiz 2018´dir. Bahçeli istediği müddetçe bu koltukta kendisi kalacaktır. Sinan Oğan bu partinin başına gelirse ben istifa ederim? ifadelerine yer vermişti.

ŞİMDİ DÜŞMAN KARDEŞLER

   Kayseri İl Başkanlığı görevine geldiği günden beri, birbirlerine iltifat yüklü cümleler kuran Ersoy ve Halaçoğlu, bu kez düşman kardeşler oluverdi. Aylar önce Bahçeli´ye destek verdiğini basın toplantısıyla deklare eden Halaçoğlu´nun bu kez ?Kongre istiyoruz? diye  ?U dönüşle? gündeme gelmesi, Kayseri´de şaşkınlıktan da öte derin yaralar açılmasına sebep teşkil etti. İl Başkanı Ersoy´un da, ?Burada oyun bozulur, kurultay için tek bir imza veren olmaz? ifadesine karşın, 26 isimden 11´nin muhalifler safında yer alması, tüm hesapları bozmaya yetti. Son olarak Kayseri Teşkilatı´nın en güvendiği isimler arasında yer alan vekil Halaçoğlu´nun kongre çağrısına destek vermesi ise, işin resmen tuzu biberi oldu.

NEREDEN NEREYE?

  Kayseri´den ikinci dönem milletvekilliği yapan Halaçoğlu´nu her koşulda savunan İl ve İl Teşkilatı´nda görev yapan isimler ise, bugünlerde hakarete varan ifadelerle gündeme geliyorlar. İşin ilginç yanı, dün Halaçoğlu´na, ?İthal aday? denilince karşı saldırıya geçen parti içinden isimler, şu sıralar, ?Eyy, Kozanlı, Kayseri´ye gelme? mesajı veriyor. Anlaşılan o ki, Halaçoğlu depremi, Kayseri´de taşları baştan aşağı yerinden oynattı.

HATIRLATIYORUZ?

  Şimdi tarihi biraz geri alıp hatırlatıyoruz? Büyük Kayseri Gazetesi´nin 3 Aralık 2015 tarihli nüshasında fevkalade dikkat çeken bir manşet yer almıştı. Ülkücü gazeteci-yazar Alpar Aksoy, önce sosyal medya hesabından, ardından da gazetemize müthiş bir açıklama yapmıştı. Aksoy o açıklamada, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nun, ?Devlet Bahçeli gitsin artık. Gitmezse ona ilk kurşunu ben sıkacağım? dediğini öne sürmüştü. Aksoy, Halaçoğlu´nun bu ifadelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin huzurunda ispatlayacağını iddia etmişti, ?Şahitlerim var? demişti. Halaçoğlu ise, iddialara cevap vermiş, ?Böyle bir şey mümkün değil? demişti?

  Bu iddiaların üst üste iki gün Büyük Kayseri Gazetesi´nde yer almasının ardından yaklaşık 2.5 ay sonra, Halaçoğlu´nun ani bir çıkışla Bahçeli´ye karşı muhalefet tarafında yer alması üzerine, ?Acaba yazar Aksoy iddiasında haklı mıydı?? sorusunu gündeme getirdi.

İL BİNASI´NA HACİZ Mİ?

  MHP Kayseri´de muhalifler-genel merkezciler diye farklı kutuplara taşınırken, bir kötü haber de İl Binası´ndan geldi. Ömer Faruk Murat´ın İl Başkanlığı döneminde partiye kazandırılan il binasının arsa tapusunda şerh olduğu, ipotek bulunduğu bildirildi. Bu ipotek yüzünden, ödenmesi gereken rakam söz konusu bankaya yatırılmaz ise haciz işlemleri başlayacak. MHP Kayseri Teşkilatı´nda üst üste yaşanan bu olumsuzlukların nasıl son bulacağı tartışılırken, önümüzdeki günlerde, sıkıntının daha da büyüyebileceği bildirildi. (Berna Utaş Utangan)



Anahtar Kelimeler: AYRIMI