Metin SÖNMEZ


ASLA!!!

Böylesi maçlar 10 yılda bir oynanır... Tempo, adrenalin, heyecan, hırs, sayısız gol pozisyonunun tamamı dünkü Kayserispor-Başakşehir maçındaydı.


 

 

  Böylesi maçlar 10 yılda bir oynanır... Tempo, adrenalin, heyecan, hırs, sayısız gol pozisyonunun tamamı dünkü Kayserispor-Başakşehir maçındaydı. Kayserispor adına her şey güzel giderken, VAR´ın azizliğiyle son dakikada penaltı golüyle beraberliğe razı olmak, sahiden yıkıcı ve dahi o soğuk havada yakıcı bir etki bıraktı.

  Sarı-Kırmlızılı takım adına maç, fevkalade iyi başladı. Teknik Direktör Hikmet Karaman lig liderinin artılarını, eksilerini iyi hesaplamış, öğrencilerini de iyi anlatmış; daha ilk dakikadan bunu gördük. Bir anlamda Kayseri´de oynanan Fenerbahçe maçının bire bir yansımasına tanıklık ettik. Kana Bıyık ve Sapunaru´ya ilave olarak Kucher´i sol stoper-solbek kıvamında oynatarak Edin Visca´nın etkinliğini nötr hale getirmeyi hedefleyen Kayserispor, bu anlayışta başarılı oldu. Bir de duran top organizasyonun ardından Şamil Çinaz ile öne geçmeyi başaran Kayseri temsilcisi, sonrasında işi kolaylamıştı aslında. Rakibin üzerine gelmesini bekleyerek, kontra ile hedefe gitmek isteyen Karaman´ın öğrencileri, doğru alan parselizasyonu ile kapandı. Elbette bu arada ciddi pozisyonlar da verdi ancak, bir parantez açarak uzun uzun yazmakta fayda var; kaleci Silviu Lung inanılmaz oynadı, fizik kurallarını alt-üst etti resmen. Lung ve ihtiyar delikanlı Kucher´e, golü atan Şamil Çinaz, Umut Bulut da ekstra ekstra eşlik edince Başakşehir ciddi biçemde zorlandı.

  Kayserispor´un üstünlüğüyle geçilen ilk yarının ardından. Başakşehir bıraktığı yerden başladı. Topu ayağında tutan, pas geçişleriyle pozisyon üreten konuk ekip, arka tarafta da geniş alan bıraktı. Kayserispor kontradan ikiyi bulmaya çok yaklaştı ama olmadı. Sarı-Kırmızılı takım, tam maçı galibiyetle bitirecekken ve uzatma dakikaları oynanırken, VAR devreye girdi ve hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltıya hükmedince, ortaya eşitlik çıktı. 90 dakika direnen ve inatla rakibine gol şansı veren Kayserispor bu kararla doğal olarak yıkıldı, fena halde üzüldü.

   Sonuç odaklı, dramatik bir 90 dakikaydı. Tüm Kayserisporlu yıkan bu karar ve sonuç sonrası soru şu kadar basit:

  Karşılaşma Başakşehir´in 1-0 üstünlüğüyle devam etse, aynı pozisyon maçın bitmesine saniyeler kala Kayserispor´a olsa, hakem Yaşar Kemal Uğurlu, yine beyaz noktayı gösterebilir miydi?

  Sorduk cevabını da verelim: Asla!!!