Kulis MAHALLESİ


ASLI VARDIR ABİ?

Ateş olmayan yerden duman tütmez. Ne güzel söylemiş atalar, nur içinde yatalar.


                                                                                                                                    

   Ateş olmayan yerden duman tütmez. Ne güzel söylemiş atalar, nur içinde yatalar.

   Bizim mahalleye dedikodu mu yok. Gazeteyi kapan, tabureyi çeken, ?Gördünüz mü?? diye söze başladı.

   Çok sesli koro gibi bizim mübarekler.

   Baktım herkes dolu. Kenara çekildim dinledim:

   -Biz Bu AK Parti´nin listesini boşuna mı konuşuyoruz. Bak, İl Yönetimi istifa etmiş de, son anda durdurmuşlar.

   -Arkadaş, hani Reis demişti ya, ardından da birçok istifa yaşandı. Belediye Başkanları, İl Başkanları görevi bıraktı. Sebep neydi; metal yorgunluğu. Yahu, metal yorgunluğu her yere girdi de, Kayseri´de milletvekili listesine mi girmedi. Vekillik yapan 7 isim aynen yine devam ediyor. Hiç biri mi yorulmadı bunlar?

  -Yok, yok, İl Yönetimi haklı. Bu listeye itiraz olması doğal. Nedir abi yani. Hep aynı yüzler.

  -Benim duyumlarım daha farklı. AK Parti´nin büyüklerinin yanı sıra, İl Yönetimi listesini oluşturan Cahit Özden de, ?İstifa edelim? diyenleri ikna etmiş.

  -Vay anasına abi, 100 aday adayı olacak, ilk 7 aynı isimlerden oluşacak. Bir de temayül filan olmuştu değil mi? O temayüller filan boşunaymış demek ki.

   -Bu saatten sonra bu işin tedavisi olur, bilinmez abiler.

   Şu yukarıdaki ifadeler, bizim mahalleden çıkan ve yüksek sesle ifade edilen konuşmalardan azıcığı idi. Dahası da var ama o bize kalsın.

  Bir de herkeste aynı ego: ?Biz burada bir şey konuşuyorsak, aslı vardır abicim.?

  Ehh, hakkını verelim. Hasılı, AK Parti´nin listesi konusunda ne konuştuysak ve bunu yazıya aktardıysak, hedefe tam isabet ettirmişiz.

  Elbette bu şarkının burada bitmeyeceği aşikar. 25 Haziran sonrası AK Parti Kayseri İl Yönetimi´nde enteresan yansımalar olması kaçınılmaz sanki. Neyse, bekleriz, görürüz.

  ATAŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR!

  Bizde bir fasıl kapanır, bir fasıl açılır. Bu kez döndük İYİ Parti´ye. Biliyoruz ki, partinin Genel Başkanı ve dahi Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Cuma Namazı sonrası Kayseri´de olacak, vatandaşa hitap edecek.

  Bizim mahallede herkesin Meral Hanım adına bir fikri var. Ancak ortak kanaat şu: Reis gibi ama biraz farklı versiyonu.

  Atarlı-giderli konuşması.

  Yüksek perde ifadeler.

  İyi hitabet yeteneği.

  İşte bu konuda herkes hemfikir. Bakalım bugün Cumhuriyet Meydanı söyleminde neler olacak. Yani çıkınında ne var acaba merak ediyoruz. Bizim mahalle olarak sizlere aktarmak için izlemeye gideceğiz.

  E abi, bizim mahallede çene çok. Konu İYİ Parti olunca, bu kez hedefte 1. Sıra adayı Dursun Ataş vardı. Pınarbaşı Belediye Başkanlığı´ndan istifa ederek dikey geçişle sıranın en tepesine çıkan Ataş´ın, o televizyon kanalından, bu televizyon kanalına koşturmasından başka bir hadisesinin olması bizimkileri irite etmiş benden söylemesi. Bir de diyorlar ki; ?Yalnızca tv kanalları arasında mekik dokuyarak seçim kazanılmaz. Ataş düştüğü yeri yakar sonra.?

  Neyse canım, seçim çalışmasına da karışacak halimiz yok. Geçtik bu konuyu bir kalemde.

  SURİYELİLER NE OLACAK?

  Hem Cumhurbaşkanı seçeceğiz, hem de 27. Dönem yasama yılı parlamenterleri. 24 Haziran öncesi iki ayrı koldan seçim çalışmaları devam ediyor ya, bizim mahallenin de, bir çok vatandaşın da merak ettiği şu: ?Arkadaş, bu siyasiler hemen her konuda bir şey söylüyor söylemesine de kimilerine göre 3.5 milyon, .bir diğer rivayette ise 4 milyonu bulan Suriyeli mültecilerin akıbeti ile ilgili kimse niçin konuşmuyor. Bunlar gidecek mi, kalacak mı? Mesela Kayseri, burada gettoları bile oluştu.

  Hadi diyoruz, siyasiler bu konuyla ilgili bir fikir beyan etse de bilsek!