Metin SÖNMEZ


EN KÖTÜ KİMDİ?

Maç ilk yarıda bitti aslında... Aslantepe´de Galatasaray´ın konuğu olan Kayserispor, öne geçti, etkin futbol oynadı ama beklenmeyen yol kazalarına kurban gitti.


 

 

  Maç ilk yarıda bitti aslında... Aslantepe´de Galatasaray´ın konuğu olan Kayserispor, öne geçti, etkin futbol oynadı ama beklenmeyen yol kazalarına kurban gitti.

  İki renktaşın mücadele başladığında anladık ki, Galatasaray´ın aklı geçen haftada Fenerbahçe derbisinde kalmış. Beklentilerin karşılamaktan çok uzak kalan ev sahibini kontrol altında tutan ve her deplasmanda yaptığı gibi kontralarla gol bulmayı hedefleyen Kayserispor, hedefi 12´den vurduğunda henüz ilk çeyrek dolmuştu. Chery müthiş bir iş yaptı ve Kravets´e al da at dedi, O da bu servisi geri çevirmedi. Bu golün üstünden henüz bir dakika geçmişti ki, skora denge geldi. Savunmanın bir anlık konsantre bozukluğunun faturası, bedeli ağır oldu.

  Eşitlik sayısı ile birlikte Galatasaray biraz kıpırdanız gibi oldu ve pozisyon üretmeye başladı ama Kayserispor inanılmaz gol fırsatlarını cömertlik ötesi harcadı bu anlardı. Atılacak bir gol dahi maçın şeklini de, rengini de değiştirirdi ama beceriksizlik ve dahi şanssızlık tavan yapınca, sazı eline alan taraf Galatasaray oldu. Nitekim tartışmalı bir penaltı ve Tiago Lopes´in ikinci sarıdan ihracı sonrası maç koptu. Bir de tam devreye gidilirken uzatma dakikalarında sağ bek Mariano´nun ortasına sol bek Nagatomo´nun kafasıyla skorun 3-1´e gelmesi her şeyi yerle yeksan etti.

  Bu goller ve ortaya çıkan skorla maç soyunma odasına gidilirken nihayete erdi. Soyunma odası dönüşü, iki takımın futbolcuları da, "Sonuca razıyız" tavrından öte tek satır icraat ortaya koymadı.

  Kayserispor adına işler kötü giderken, bir de Umut Bulut´un sakatlanarak sahayı terk etmesiyle birlikte, çöküntünün boyuta daha bir arttı.

  Sonrası... Sonrası, angarya idi...

  Galatasaray hiç kasmadı. Kayserispor ise eksik olmanın dezavantajı ile fazla üstelemeyince, devre arasına girilirken ortaya çıkan skora herkes razı oldu. Kısacası, kötü bir gece oldu Kayserispor adına. Hatta futbol adına her şey kötüydü. En kötü kimdi derseniz, maçı hakemi Arda Kardeşler idi... Taktir haklarının tamamını Galatasaray´a kullandı, Emre Akbaba´yı ihraç edemedi.

  Hasılı, Kayserispor adına sakatlarıyla, cezalısıyla hüzün veren bir İstanbul akşamı oldu vesselam.