Bekir ASLANTAŞ


Erdoğan ve Gül..!

?Abdullah Bey kardeşim´ sözü ile her şey başlamıştı. Sayın Erdoğan kendisini Cumhurbaşkanlığı için ?adayım kardeşim Gül´ diye taktim sözü hala duyanların kulaklarında çınlıyordur.


 ?Abdullah Bey kardeşim´ sözü ile her şey başlamıştı. Sayın Erdoğan kendisini Cumhurbaşkanlığı için ?adayım kardeşim Gül´ diye taktim sözü hala duyanların kulaklarında çınlıyordur. Ancak aradan geçen seneler değişmelere, bölünmelere, fikir ayrılıklarına neden oldu.11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine gösterilen vefayı maalesef sahiplenemedi.

Gül ve Erdoğan. Türkiye´nin direği? İki isim arasında yaşanan gerginlik aldı başını gitti. Karşılıklı sözler çok konuşuluyor çok tartışılıyor? Geçmişteki birliktelik maalesef şuan asla geri dönmeyecek gibi. Gezi olaylarında da karşısına almadığı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ü bu kez farklı durum la karşıladı. 15 Temmuz darbecilerini karşısına alan sivillere yargı muafiyeti getiren kararname ile ilgili beklenmedik bir açıklama yaparak yani ?Muğlak´ diyerek ?kaygı verici´ bulduğunu açıklaması bardağı taşıran son damla oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük tepkilerle Gül´ün karşısına çıktı. Konuşmalarının başında geçmiş Cumhurbaşkanı diyerek köprüleri atan Erdoğan, öyle tepkili öyle dikkatli açıklamalar yaptı ki! Bakın, ?Kemal´in kayığına binmek´ ?Hayır oyu kullanmak´ Muğlak´ ?Kaygı verici´ ?Fırsatçılık yapmak´ ´biranda sahaya inmek´

?hayırdır´ sözleri ortayı iyice gerdi.

Sayın Gül görüşlerini beyan etmiş ve karşılığını da almış oldu. Ancak şu unutulmamalı. Neden 15 Temmuz´da sivillere yargı muafiyetini getiren kararnameye bu kadar sesini yükseltti sayın Gül anlamış değilim. Ülkemizde o kadar gelişmeler oldu ki, o kadar olaylar oldu ki. Sayın Gül ?önemli konularda konuşurum´ diyor ama o kadar önemli konular var ki ağzını bile açmadı. Ülkemizin tehlikeli süreçten geçtiği dönemlerde sustu kaldı. Ülkemizin bakanları AB üyesi ülkelere alınmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Almanya da konuşma yapması mahkeme kararı ile yaptırılmadı. Bunlar önemli konular sayın Gül. Bu konular hakkın da da keşke açıklamalar yapsaydınız. Bakın ABD, Kuzey Irak´ta PKK´ya tırlarla yardım etti bu önemsiz bir konumu? Hani buna benzer o kadar konu var ki say say bitmez. Evet, sustunuz konuşmadınız bunlar sizce önemsiz konu olabilir ama ülkemiz adına, insanlar adına vatan adına bunlar bizim için çok büyük konular çok önemli konular sayın Gül?

Neyse bakalım nereye kadar gidecek bu atışma!

Unutulmamalı ki milletle karşılığı olmayan siyasi hedefe asla varamaz. Planlar, kolları sıvayanlar. Evdeki hesabın çarşıya uymayacağını öğreneceklerdir.

Kayseri´de de büyük tepkiler var Sayın Gül´e. Gerçekten vatandaşlar çok kızgın ve kırgın. Sanmasınlar Kayseri sakin, sanmasınlar insanlar bir şey bilmiyor. Sayın Gül memleketin çok rahatsız konuşmalarından, tavırlarından. Kayseri gibi bir kale size karşı ise gerisini siz düşünün sayın Gül.