Erhan KAN


KAHİN OLMAYA GEREK YOK!

Ligin 12. haftasında 12 puan ile tehlike hattının sınırında bulunan Kayserispor´da işlerin yolunda olmadığını artık sağır sultan bile biliyor.


    Ligin 12. haftasında 12 puan ile tehlike hattının sınırında bulunan Kayserispor´da işlerin yolunda olmadığını artık sağır sultan bile biliyor. Ancak,bu kadar ruhsuz, bu kadar umursamaz,bu kadar taraftarını ciddiye almayan bir takımın Galatasaray karşısına çıkacağını kimse tahmin edemezdi sanırım. Her iki takımında eksikleri bir hayli fazla olsada, Galatasaray açısından yaşanan büyük olayların Kayserispor´a avantaj olacağı düşünülsede işler istenildiği gibi gitmedi. İlk yarıda gol yeme alışkanlığı hortlayınca Kayserispor´un adeta pamuk ipliğine bağlı olan direncide yerle yeksan oldu.

 

           ********************

   Golün ardından tamamen sazı eline alan konuk ekip kendini sıkmaya bile tenezzül etmedi desek abartmayız. Kayserisporlu oyuncular ikinci yarıda rakibinin oyunu karşısında ´´Bizden bu kadar´´ pozları ile sahada gezinmeyi tercih edince maç tamda İstanbul ekibinin istediği şekle geldi. Artık bu konuda ciddi adımların atılması, ruhsuz futbolun bir kenara bırakılması şart. Aksi takdirde gelecek oldukça karanlık. İç bünyede yaşanan parasızlık futbol sahasına yansıdığı sürece karanlığın pek uzakta olduğunu da söyleyemeyiz açıkçası. Futbol adına yazacak çizecek fazla bir şey yok. Zira maç öncesinde kasıtlı şekilde Hakem Ümit Öztürk üzerinden yapılan komlo teorilerinin yersiz olduğunu da gördük saha içinde. Ümit Öztürk, oyunun kopmasından sonra Kayserispor´un iki önemli kartını ´´Es´´ geçerek bu yorumlara bir anlamda cevap verdi ama tersinden...

 

           ********************

   Son söz olarak içimizdeki İrlandalılar hakkında iki kelam edelim. İstanbul takımı sempatizanlarının Kayseri tribünlerine girerek maç seyretmesi içten içe sevinmeleri ki bazen bunu aleni yaptılar artık gına getirdi.  Bi işe bir çare bulunması şart.

   Bir bitmediniz arkadaş!