Memduh BORAZAN


NOKTA ATIŞ DİYE BUNA DERLER

Ertuğrul Sağlam´ın zamanında gitmesi ya da başka deyişle gönderilmesi baharın kapılarını açtı?


 

Ertuğrul Sağlam´ın zamanında gitmesi ya da başka deyişle gönderilmesi baharın kapılarını açtı?  Hikmet Karaman´ın teknik direktörlüğü tartışılmaz. Bundan yıllar önce İstikbal Mobilya Kayserispor´da görev yaptığı sırılar yine zor haftalarda göreve getirilmiş ve Sarı-Kırmızılı ekip büyük bir başarıya imza atatmıştı. Yani düştü gözü ile bakılan takımları kurtaran bir isim olmuştur. Kayseri´ye gelmesiyle birlikte değişimde ortaya çıktı. Başarı üst üstüne geldi. Düşme tehlikesinin içinde yanıp tutuşurken Hikmet hoca aldı çıkardı yukarı sıralara. Tehlike bitti mi yok bitmedi ama futbolculara öz güven geldi, hırs geldi, kazanma arzusu geldi. Takımda keyifler yerine geldiği gibi kaybetmeyen bir takım olu verdi Hikmet hocanın sayesinde.

İkinci yarıda kaybetmeyen, önemli puan ve puanlar alan İstikbal Mobilya Kayserispor´un artık bu ipi göğüslediği düşüncesindeyim. Fenerbahçe karşısında alınan üç puan bence takımın kaderini tayin etti. Süper bir mücadele ve altı puan değerinde bir galibiyet alındı. Bu maç sonrası futbolcuların ?prim´ beklentisi de yerine getirildi. Yani önümüzdeki Göztepe maçı öncesi moraller ?tavan´ yaptı. Kolay maç yok ligde.

Hele hele alt sıralardaki ekiplerin ara transfer döneminde takviyeler yaparak güçlenmesi, İstikbal Mobilya Kayserispor´un işini biraz daha zorlayacak gibi görünüyor. Transfer yapamadığı için Sarı-Kırmızılı ekip elinde avucunda kim varsa lig bitine kadar değerlendirecek. Bu aslında İstikbal Mobilya Kayserispor için bir bakıma sınav gibi oldu. Hem genç yetenekleri görme şansı yakaladı, hem de çuval çuval para vermemiş oldu. Gençlerin önünü açan transfer yasağı bir bakıma alt yapıdan yetişen oyunculara da piyango oldu. Sonuç itibarı ile İstikbal Mobilya Kayserispor forması giyen her oyuncu sahada üzerine düşeni yaparak bu takımı iyi temsil etmek zorunda. Pazar günü belki de ligin en kritik bir maçına sahne olacak Kadir Has Stadı?

Hikmet hoca, Göztepe maçının önemini her fırsatta dile getiriyor. Aynı zamanda sosyal medya başta olmak üzere ekranlardan da önemli mesajlar veriliyor. Göztepe maçı için taraftarlara çağrıda bulunuluyor. Belki de bu maçta seyirci rekoru bile kırılır diye düşünüyorum. Birlik ve beraberlik çağrılarına kulak veren herkesin Pazar günü Kadir Has Stadını dolduracağını düşünüyorum. Eksikler, cezalar, hastalar, sakatlar bir tarafa. Bu maç kazanılmalı. Göztepe maçı ligin üst sıralarına tırmanmak için bir şanstır. Bu şansı futbolcuların ve hikmet hocanın iyi kullanacağından hiç şüphem yok. Zor haftalar geçiren sarı kırmızılı ekibin bu haftayı da sevinçli mutlu ve üç puanla geçireceği düşüncesiyle, ?Pazar günü maçta buluşalım´ diyorum.