Mehmet KETENCİOĞLU


STRESE DAYANAMAYAN 2 TRABZON TARAFTARI HASTANELİK OLDU !

Süper Lig 27. Hafta maçını  lig lideri Trabzonspor ile deplasmanda  oynadık. Karadeniz’in azgın sularında 1 puanın başarı olacağını  dostlarımla paylaşmıştım.


Süper lig 27. Hafta maçını  lig lideri Trabzonspor ile deplasmanda  oynadık. Karadeniz’in azgın sularında 1 puanın başarı olacağını  dostlarımla paylaşmıştım. Neden 1 puan bile başarıydı? Puan cetvelinde  lider olan ev sahibi maç öncesinde 48 gol ile en fazla rakip filelerisallayan ve kalesinde 18 gol ile en az topu filelerinde gören takımdı.

Bu oynadığı maçtan sonra attığı gol 51, yediği gol 20 oldu. İstatistikler sonunda 27. Hafta ortalamasında Trabzonspor’un özellikle ilk yarılarda rakibini nakavt ettiğini gördük. Baskı ve pres ile maça başlayacağı zaten  belliydi. Belliydi ama Yukatel Kayserispor’un tersi hamle ile kontratak  ile ilk yarıda fırtınayı ters yöne çevireceği hiç tahmin edilmiyordu. 45 dakika bittiğinde Karadenizli gazetecilerin o güzel şivesi ile basın tribününde bulunan kardeşlerimiz şu güzel konuşmaya tanık oluyordu. "Ula Hikmet Karaman bizi avladı da"  diğer gazeteciden cevap " Ben demiştim  sana Hikmet Karaman sürprizine hazır olun daaa..."Karadeniz gazetesinden 2 kardeşim karşılıklı konuşurken basın tribününe bir haber geliyor." Maçın stresini kaldıramayan 2 taraftarımız ambulansla hastaneye kaldırıldı" haberi ile tansiyonun ne kadar yüksek olduğu buradan da anlaşılıyor. Maç sonunda 2 taraftarın önemli bir şeylerinin olmadığı haberini de alıyoruz. Buradan tribün atmosferini bize kısa sürelide olsa aktaran İsmail Düzgün kardeşimize de teşekkür ediyoruz.

Trabzonspor’un aldığı 3 puan itirazımız yok, zira emeğe haksızlık olur. İtirazımız var sisteminde 4 büyük takım lehine verilen kararların neden Anadolu takımları lehine olmadığı? Her takım için adaletli olmak kaydıyla var sistemi tabi ki faydalı. Ya tersi olurda bu maçtaki pozisyonu bir sonraki hafta gördüğü halde vara gidemeyen hakemler olunca ne yapılıyor, yaptığı yanına kar mı kalıyor ona bakmak lazım. Zorbay Küçük hakem aynı cesareti Anadolu takımları lehine de kullanıyor mu ona bakmak lazım. Trabzonspor karşısında alınan yenilgiye de fazla üzülmemek lazım. Bu mücadele ile Kayserisporumuz ligi rahat konumda bitirecek inşallah. Başkana, teknik heyete ve futbolculara tam desteğe devam. Daha önce söylediğimiz gibi 1 mağlubiyetle ligden düşülmez, 1 galibiyetle şampiyonda olunmaz. 

ÖNE GEÇTİĞİMİZ 9 MAÇTA PUAN KAYBETTİK!

Trabzonspor çok güçlü bir ekip olmasına rağmen ilk yarıyı 2-0 önde  kapadığımız maçta 3-2 yeniliyorsan 2. Yarıda oyunundan düşmüşün rehavete kapılmışın demektir. Üstelik bu ilk te değil. Bu sezon oynadığımız 9 maçta ilk golü atan, hatta ilk yarıları önde kapatan takım olmamıza rağmen  maçın sonunda ya mağlup olduk, ya da berabere kaldık. O bahsi geçen 9 maçtan ortalama 1 er puan daha alabilseydik bu gün ilk 3 içinde 47 puanımız olurdu. Giden puanlar , 2. Yarıda kaybedilen maçlar bize şunu gösteriyor. Kırılgan bir oyun yapımız var. Baskıyı kaldıramıyoruz. 

 

HER ŞEYE RAĞMEN  YANLIŞLARA DA RAĞMEN KAYSERİSPOR TRABZON’DA ALKIŞI HAK ETTİ...

Trabzon’da kaybedilen 3 puana fazla takılmadan 07 Mart’ta Alanyaspor ile oynayacağımız  yüksek tempolu maça konsantre olmalıyız. Zira Alanyaspor bu ligin en fazla gol atan 2. Takımı ama... Bir özellikleri daha var en fazla gol yiyen 14 takım içinde yer alıyorlar. Hikmet hocanın Alanyaspor’un  bu zaafını iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Tabii eksikler takıma  dönerse bu maçtan 3 puan almamak için bana göre hiç bir sebep kalmaz. Bu takımı Trabzon dönüşünde krallar gibi karşılayan taraftara da yürekten teşekkürler. Takım olma yolunda önemli bir adım atıldı gece geç saatlerde Komple takım gösterilen sevginin karşılığını Alanyaspor maçında verecek inşallah.