Mehmet KETENCİOĞLU


YENİ SEZONDA KAYSERİSPOR'U ZOR GÜNLER BEKLEYECEK! 

Zor geçen 2021-2022 sezonunda Türkiye Futbol Süper Lig’de kalmayı garantiledik. "Bu takımdan bir cacık olmaz" diye sezon başından beri avazı çıktığı kadar bağıranlara "gelin sonuna kadar destek olun.


Zor geçen 2021-2022 sezonunda Türkiye Futbol Süper Lig’de kalmayı garantiledik. "Bu takımdan bir cacık olmaz" diye sezon başından beri avazı çıktığı kadar bağıranlara "gelin sonuna kadar destek olun. Yarı yolda at değiştirmenin çok cezasını çektik  geçtiğimiz iki sezonda" diye söylemekten bizde yorulduk. Çok şükür ki bu güven bizi mahcup etmedi. Hikmet hocaya ve ekibine, futbolcu kardeşlerimize, kulüpte görev alan bütün personele, en zor günlerde kendi kefaletini kullanarak bu kulübün ayakta kalmasını sağlarken dik durmayı da beceren Berna Başkan ve ciddi anlamda kendisine destek olan yönetici arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Kalan 4 hafta taraftar için rahat geçecek ama Kayserispor başkanını bekleyen Erciyes Dağı kadar sorun yeni  sezonda kendisini bekleyecek. Bizim görevimiz doğruya destek vermek, eğriye eğri demek...

BEKLEYEN SORUNLAR NELER?

1- Berna Başkan genel kurul öncesi ve sonrasında kulüpten 300 milyon TL civarında alacaklı. Bu parayı almadan yalnız başına daha ne kadar vermeye devam edecek? Edecekse şehrin ileri gelenleri ve iş adamları ne kadar destek verecek. ? Ben şahsen Berna başkanın yine sorunlarla yalnız bırakılacağını göstermelik destek verileceğini tahmin edebiliyorum.

2- Yeni spor yasasında haklı olarak keyfi kulüp idare etmenin ve kulüp batırmanın önüne geçilmek isteyerek kulüp yöneticilerinden şahsi kefalet isteniyor. Deniyor ki yeni yasada " kulübü batıran zarara ortak olacak." Bu çok doğru yaklaşıma kolay kolay kimse yönetime girmek istemeyecek. Hatta Berna Başkan da geçtiğimiz günlerde bu yönde açıklama yaptı. BÖYLE GİDERSE KLÜPLER YÖNETİCİ BULAMAZ " dedi.

3- Kulüp gelirinin en başında naklen yayın geliri vardı geçen sezona kadar. Fakat doların aşırı yükselmesi ile kulüplerin aldığı para bir o kadar düştü. Nihat Özdemir federasyonda bu konuda yeni ihaleden beklenen başarıyı alamadı, verilen teklifler kulüpleri tatmin etmedi. Hatta istifanın en önemli  nedenlerinden biride bu olduğu dillendirildi.

4- Tahkim Kurulu kararı ile Federasyon istifa ettirildi. Şimdi yeni gelen yönetim nasıl bir federasyon ve MHK oluşturacak ve kulüplerin ortak güvenini alabilecek mi? Hakem karmaşasından hangi takımlar yeni sezonda zararlı çıkacak?  Ligi iyi okursak hakkını çok arayanda, hiç aramayanda ya ligden düştü ya da şampiyonluk yarışında geride kaldı. Örnek Malatya başkanının hakemlerin üzerine yürümesi, Rize Başkanının federasyona ve MHK ye kafa tutması. Ya da Fenerbahçe ve Galatasaray takım başkanlarının sürekli hakemler ilgili demeçleri... Sonuçta bileğinin hakkıyla Trabzon şampiyon gibi, ligden düşenlerde 4 hafta önceden belli.

BU SORUNLAR ÇÖZÜLMEDEN, ŞEHİR GERÇEK MANADA BERNA BAŞKANA DESTEK VERMEDEN YENİ SEZON PLANLAMASI ZOR GÖRÜNÜYOR.

Berna Başkan bu zorluklar arasında şehrin idarecileri ile bir araya biran önce gelmeli ki yeni sezon planlamasına şimdiden başlayabilsin. Aksi takdirde bu kulübe geçmişte Erciyesspor’un son dönemlerinde olduğu gibi iş bilmez insanlar reklam olsun diye gelir ve sonuç hüsran olur. Allah korusun son dakikaya kadar girişim olmadan beklenirse seneye daha zor günler bizi bekler. Unutmayalım başarılı Erciyesspor’un kaptı kaçtı ile nasıl yok edildiğini  hatırlayalım. O dönemde de aylar önce böyle uyarmış ve " gidişat gidişat değil " diye Ziya Erenin son döneminde uyarmış ve kulübü yanlış ellere bırakmayın diye yalvarmıştım. Biz perşembeyi beklemeden çarşambayı görenlerden olalım inşallah.